Nsk Eskişehir Basket, Banvit'i Eli Boş Gönderdi

Türkiye Basketbol Ligi’nin 22. haftasında Banvit’i ağırlayan NSK Eskişehir Basket, maçtan 89-81 galip ayrıldı.


Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleşen müsabaka sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan NSK Eskişehir Basket Başantrenörü Brad Greenberg, çok güçlü bir rakibe karşı oynadıklarını belirtti.

Kazanılan maçın önemli bir galibiyet olduğunu aktaran Greenberg, “Eurocup’ta son 8’e kaldılar. Banvit çok iyi yönetilen bir takım ve Eurocup’ta son 8’e kaldılar. Geçen hafta da olduğu gibi bu hafta da galibiyetin kilit anahtarı daha iyi defans yapmamızdı. İlk çeyrekte çok iyi iş çıkarttık. İkinci çeyrekte ilk çeyrekteki gibi iyi bir oyun sergileyemedik. 28 sayı attık. Üçüncü çeyrekte oyunu geriye çevirmemizde, yaptığımız agresif defans çok önemliydi. Üçüncü çeyrekte de sadece 14 sayı yedik. Maçı bize geri getiren en önemli şey agresif savunmamızdı. Oyun çok kritik anlarla doluydu. Defansif ve ofansif olarak iyi bir dengeye sahiptik. Oyuncularım da çok mutlu ve yorgunlar" dedi.

NSK Eskişehir Basket oyuncusu Kartal Özmızrak ise Banvit’i Avrupa'daki başarısından dolayı tebrik ettiğini belirterek, “Ülkemizde çok fazla görülmeyen bir başarıya ulaştılar. Gerçekten çok yetenekli bir takımları var. Biz yeni kurulmuş bir organizasyon olarak Banvit’i yenmemiz büyük bir başarı. İlk periyoda çok iyi başladık. Ama ikinci çeyrekte işler yolunda gitmedi. 11 sayı geride girdiğimiz bir devreyi kazanmak büyük bir başarıydı. Bütün takım arkadaşlarımı kutluyorum. Maç kazanmaya devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

BANVİT CEPHESİ
Banvit Başantrenörü Selçuk Ernak ise çok iyi hücum yapan bir takıma karşı oynadıklarını ve aynı şekilde karşılık vermeleri gerektiğini bildiklerini belirterek, “Fakat savunmamızda ikinci periyot haricinde buna cevap veremedik. Bunun sonucunda son zamanların en çok sayısını yedik. Deplasmanda bu sayıyı yediğinizde kazanmak mümkün olmuyor. Üçüncü periyotta çok iyi oynadılar ve 0 faulle bitirdiler. Eskişehir takımını verdiği mücadeleden dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Banvit oyuncusu Baron Jr. Zor bir maç çıkardıklarını ifade ederek üçüncü çeyrekten itibaren NSK Eskişehir Basket takımını savunmada durduramadıklarını belirtti.

Kaynak: İHA