Turgutluspor'da Devir Teslim Gibi Kongre Kararı

Spor Toto 2.lig beyaz grup temsilcisi Turgutluspor'da kongre kararı alındı ve takımı 3.ligden 2.lige taşıyan eski başkan Turgutlulu işadamı Mustafa Kocatürk "göreve talibim" dedi.

Yaşanan maddi ve manevi zorlu süreçten geçen kırmızı siyahlılarda sezon başında kongre ile göreve gelen Adnan Demirel, takımın selameti için böyle bir karar aldıklarını belirtti.

Irlamaz Tesisleri'nde gece yarısı yapılan toplantıda Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutluspor Kulüp Başkanı Adnan Demirel ve eski başkan Mustafa Kocatürk yer aldı. Takım için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Adnan Demirel, Turgutluspor'a sevdalı olduğunu söylerken göreve talip olan Mustafa Kocatürk ilk gün ki heyecanı halen yaşıyorum dedi.


DEMİREL;" UZAYAN KOL BİZDEN OLSUN
Yönetim kurulu ile yapılan görüşmeler sonunda kongre kararı aldıklarını belirten Adnan Demirel;" Bu karar takımımız ve camiamız için inşallah hayırlı olur. 8 aylık zaman zarfında Turgutluspor camiası zor bir süreçten geçti. Biz yönetim olarak elimizden gelenin fazlasını yerine getirdik. Turgutluspor'un yaşadığı bu zor süreçte sıkıntıları aşmak adına, ne kadar fazla Turgutluspor'lu olduğumuz göstermek adına, bizim makam mevki sevdalısı olmadığımızı defalarca her yerde söylememize rağmen geldiğimiz noktada Turgutluspor'u kurtarmak, Turgutluspor'un geleceğine yön vermek ve yaşanan bu sıkıntıdan biran evvel kurtulabilmek için böyle bir karar aldık yani kongre kararı aldık. Kongre kararını alırken sayın belediye başkanımız ve eski başkanımız ile bir istişare yaptık. Mustafa ağabeyimiz bu göreve talip olduğunu, taşın altına artık onunda elinde sokmasının zamanının geldiğini söylemesi üzerine bizde bu kararı aldık. Benim Turgutlu halkına verdiğim bir söz vardı, bu işi layıkıyla yapabilecek birileri göreve talip olduğu zaman biz bu bayrak yarışını devredeceğimizi söylemiştik. Hiç bir şey Turgutluspor sevdamın önüne geçemez, ben Adnan Demirel olduysam, bu kulüp sayesinde oldum. Benim Turgutluspor'dan başka bir sevdam yoktur zaten öyle bir sevdamız ve derdimiz olsaydı böyle bir şey yapmazdık, herşey Turgutluspor'un daha iyi yerlere gelebilmesi içindir ve bizde böyle bir fedakarlık yaptık. Bugüne kadar bizim arkamızda duran, bizleri destekleyen kayıtsız, şartsız bizle olan Turgutlu halkına teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu sürecin içerisindeyim. Bu renkler bizim sevdamız, Turgutluspor'a gelebilecek en ufak bir zarar bizim kalbimizi yaralar. Bu sürece gelen kadar yaşananlarla ilgili gerekli açıklamaları 4 Mayıs'tan sonra yaparız, üstüne basarak söylemek istiyorum uzayan kol bizden olsun" dedi.

TURGAY ŞİRİN;" ZOR ZAMANDA MUSTAFA KOCATÜRK ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKMUŞTUR"
Adnan Demirel ve ekibine teşekkür eden Turgay Şirin;" Şuandan itibaren bir kongre süreci başladı, ben sezona başından bu yana emeklerinden dolayı başkanımıza ve yönetim kurulu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Zor ve sıkıntılı bir süreç yaşadık, Mustafa ve bey Adnan Başkanım görüşme yaptı ve bizde görüşme sonrası Mustafa bey deneyimleriyle birlikte bu göreve talip oldu. Mustafa bey yeni bir yönetim ve taze bir kan anlayışıyla Turgutluspor'un zorlu sürecinde takıma talip olmuştur. Bizde kendine bu anlamda destek olacağız. Oyuncularımızda bu zorlu süreçte sıkıntı yaşamasınlar diye bu kongre kararını arkadaşlarımızla paylaştık. İnşallah bu süreç Turgutlu ve Turgutluspor için hayırlı olur, telafisi mümkün olmayan bir duruma düşmemek adına herkes bu süreçte takımına destek olacaktır. Temennimiz Turgutluspor'un hak ettiği noktaya gelmesidir" dedi.

KOCATÜRK;" İLK GÜN Kİ GİBİ HEYECANLIYIM"
Turgutlu'da şampiyon başkan diye anılan Mustafa Kocatürk;" Zor bir süreç yaşıyoruz, daha önce aranızdaki bazı arkadaşlarla çalışma şansımız oldu. Daha öncede zor günler yaşadık ancak ayağa el birliğiyle kalktık. Başkanım ve belediye başkanımla oturup istişare ederken bu kulübün belediye desteği olmadan ayakta durması çok zor. Bu zor dönemde çarşıya çıksanız bu görevi üstlenecek insanı bulmakta çok zor. Bu kulübün nasıl şampiyon olduğunu herkes biliyor. Birlik ve beraberlik içerisinde bu işleri başardık. 10 gün önce Adnan Başkanımla görüştüğümde içimde bir şeylerin koptuğu hissettim. Düşme korkusunu telaffuz dahi etmek istemiyorum ama olası kötü senaryoda bu takımı buralara yeniden taşımanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Elimizde sihirli değnek yok, bizde kendi deneyimlerimizi ve birikimlerimizi ortaya koyarak el birliğiyle sıkıntıları aşacağız. Turgutluspor bırakın düşmeyi, şuan ki durumu bile hak etmeyen bir camia. Turgutluspor sevgim bir çok şeyimin, işimin bile önüne geçtiğini düşünüyorum. Bu amaçla bugün böyle bir karar aldık, Turgutlu'da bir seferberlik ilan ederek seyirciyi, halkı herkesi coşturarak. Takımın motivasyonu sağlayarak oyuncularımızın da hak ettiklerini belirli noktada çözeceğiz. Hepimiz için hayırlı olsun, bu zor süreçte beraberce sıkıntılı günleri atlatıp ilerleyen süreçte çok farklı şeyleri oturup konuşmayı arzu ediyorum ve o heyecanı halen kendimde ilk gün ki gibi hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA