Galatasaraylı Eski Futbolculardan Anlamlı Destek

Galatasaraylı eski futbolcular, down sendromlu çocuklarla Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gösteri maçı yaptı.


Galatasaray'ın eski futbolcuları Bülent Korkmaz, Hakan Ünsal, Ergün Penbe ve Emre Aşık, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde down sendromlu çocuklarla bir araya geldi. Engelsiz Yaşam Vakfı'nın 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü çerçevesinde 'Sizinle tamamız' sloganıyla hazırladığı Down Sendromlular Ayrımcılıkla Mücadele Takvimi'nin çekimlerine katılarak katkıda bulunan eski sarı-kırmızılı yıldızlar, çocuklarla bir araya gelerek onlarla ilgilendi, sohbet etti ve daha sonra gösteri maçı yaptı. Renkli görüntülere sahne olan maç sonrası çocuklar ağabeyleri ile fotoğraf çektirerek anı ölümsüzleştirdi. Galatasaray Kaleci Antrenörü Claudio Taffarel de, maçı izlemeye gelerek destek oldu.

“ARKADAŞLARIMIZI MUTLU ETTİYSEK NE MUTLU BİZE”
Maç sonrası açıklamada bulunan Galatasaray eski Kaptanı Bülent Korkmaz, “Biz zaten sosyal projelere devamlı katılıyoruz. Çok güzel oldu. Keyifli dakikalar geçirdik. Arkadaşlarımızı mutlu ettiysek ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

“Kardeşlerimizi mutlu edebildiysek ne mutlu bize” diyen Ergün Penbe ise, eski arkadaşlarla görüşme şansı yakaladıklarını, güzel bir maç olduğunu dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Projeye katkısı olanlara teşekkür eden Emre Aşık, “Biz sadece böyle zamanlarda değil her zaman çocuklarımızın yanındayız. Anne ve babam, ‘Çocuğun olmadan anlayamazsın' derdi. Çocuğum oldu ve çocuk sevgisinin ne demek olduğunu daha iyi anladım. Onların hepsi pırlanta, melek. Sadece böyle zamanlarda değil her zaman onların yanındayız” şeklinde konuştu.

Her zaman onların yanlarında olmaları gerektiğini vurgulayan Hakan Ünsal da, “Bugün biz onlarla bugünü tamamladıysak, en azından bir günü onlarla tamamladıysak ne mutlu bize. Her zaman yanlarında olmalıyız, onlara destek vermeliyiz. Bu tür projeler bize de mutluluk veriyor. Ben buraya gelirken bu kadar mutlu olacağımı tahmin etmiyordum. Onların yüzündeki sevinci, gülücükleri görünce çok mutlu oldum” diye konuştu.

Kaynak: İHA