Serhat Ardahan Spora Destek Gecesi Düzenlendi

Ardahan’ı BAL’da temsil eden Serhat Ardahanspor’a destek için gece düzenlendi.


Düzenlenen geceye, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Vali Yardımcıları Deniz Pişkin ve Muharrem Coşkun, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, AK parti İl Başkanı Yusuf Demirci, İl Özel idare genel sekreteri Hakkı Özgür, İl sağlık Müdürü Ulaş Şentürk, ATSO Başkanı Çetin Demirci, birçok İş adamı, bürokrat, gazeteci ve STK temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kulüp Başkanı Sedat Sural, şimdiye kadar yapılan karşılaşmalar hakkında bilgi verdikten sonra, başta Ardahan Valisi ve Belediye Başkanımız olmak üzere destek veren herkese teşekkür etti.

Başkan Sural konuşmasında; “Şu ana kadar oynanan 16 maçta, 10 galibiyet, 5 beraberlik, 1 mağlubiyetle zirvede bulunan ve ilimizi temsil eden tek ve başarılı olan takımımızı tüm Ardahanlıların bugün itibariyle sahip çıkarak destekleyerek hasret kaldığımız, özlemini çektiğimiz üçüncülüğe çıkmak için kenetleneceğinden, takımımızı yalnız bırakmayacağından şüphemiz yoktur” dedi.

İl takımının şehrimizin tanıtımında büyük rol oynadığını söyleyen Sural sözlerine şöyle devam etti; “Bizler gerek yönetim olarak gerek İstanbul’daki Ardahanlı iş adamlarımız ve Ardahan sevdalıları olarak şu ana kadar elimizden geldiğince ilimizi en iyi şekilde temsil edebilmek için vaktimizden ve nakdimizden severek ve isteyerek büyük bir mücadele verdik. Şu an verilen mücadelenin sadece futbol aktivitesi olarak değil bir Memleket meselesi olarak düşünülmesini ve sınır kapıları hava alanı ve üniversite kadar önemli olan futbol takımımızın desteklenmesi ve sahip çıkılması ilimize ekonomik anlamda ve ilimizi tanıtım açısında da çok önemli olduğunu bilincinde ve farkında olduğumuzu ve takımımızı destekleyecek kucaklayacak bir Ardahan halkının her zaman yanınızda olduğunu bu akşam burada görmekteyiz.

Son olarak yönetim ve takım olarak kenetlenmiş başarı isteyen arzulayan bir Ardahan olarak herkesin sahip çıkacağını ve 12 Nisan’da şampiyonluk türküsünü hep beraber söyleyeceğimiz inancıyla bu güne kadar takımımızı destekleyerek coşkumuza ve heyecanımıza daha büyük coşku daha büyük heyecan katan başta Sayın Vali’mize, Sayın Belediye Başkanımıza, Sayın İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize tüm maçlarımızın huzurlu ve daha rahat bir ortamda geçmesi için gerekli tedbirler alan Sayın Emniyet Müdürümüze, İl Sağlık Müdürümüze, İl Spor Müdürümüze bizleri yalnız bırakmayan tüm STK Başkanlarımıza ve Ardahanlı taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Spor Kulübü Başkanı Sural’ın Açılış konuşmasının ardından konuşma yapan Belediye Başkanımız Faruk Köksoy’da geceye katılan en başta işadamlarımız olmak üzere, esnaflarımıza, kamu kurumlarında görev yapan hemşerilerimizin katılımlarından dolayı teşekkür eden Başkan Köksoy, “ Gerçekten Ardahan uzun yıllardır bu birlikteliği bu heyecanı yaşamamıştı. 2015 yılındayız ilçe olduğu dönemlerde elbette ki heyecanlı maçlar olmuştur. Kars’a bağlıyken ilçeler arasında önemli kazanımları başarıları olmuştur ilçe heyecanları yaşanmıştır. Ancak o günlerden bu güne yaklaşık 35-40 yıl bu heyecan ilk defa yaşanmıştır. Bunun çok farklı bir önemi daha var, Ardahan göç olgusu açısından elbette ki şunun altını çiziyorum Ardahan da göç iç göç bitmiştir. Doğal bir erozyonla ilgili doğal bir göç le ilgili devam eden bütün şehirler de bütün Anadolu da olan göç devam etmektedir. Yaşlı nüfusla ilgili, akraba bağlarıyla ilgili, okuyan nüfusun kaliteli eğitim görenlerin belli yerlerdeki görev almasıyla ilgili, devam etmiştir. Buda çok normaldir. Zirvede olan bugün 100.000 nüfus buradadır. 400.000 bin nüfus ise büyük şehirlerdedir. Bununda her zaman altını çiziyoruz bu 400.000 artı 100.000 520.000 civarındaki nüfus Ardahan nüfus müdürlüğüne kayıtlı nüfustur. Artı nüfus kaydını yaklaşık 20 yıl 25 yıl öncesinde götüren değerli hemşerilerimiz var, İzmir’de İstanbul’da Kocaeli’nde nüfus kaydı olanlar ve Ardahanlı olarak fiilen kâğıt üzerinde görünmeyen ama kendisini ayniyatını Ardahanlı bilen çok insanımız var yaklaşık 100.000 de böyle sayarsak en az 600.000 nüfusumuz Türkiye sınırları içerisinde yaşamaktadır. Tabii ülke dışını da hesaba katmamız lazım mesela Posoflular, Belçika da-Almanya’da önemli bir nüfusumuz var şimdi bu futbol heyecanı bu 600.000 nüfusun önemli bir kesimini sarmış durumdadır. İlk defa Ardahan aidatı futbol sektörüyle serhat Ardahan sporla belli bir yere taşınmıştır çıta yükselmiştir.

Sosyal medya denen çok önemli güçlü bir iletişim vasıtası bu şekilde kullanılmakta herkes birbirini hani hem ticaret hem ziyaret hem ziyaret hem ticaret denilen bir laf var, hem futbol hem sosyal medya hem tanışma hem ticaret ve yatırıma dönüşecek bir sürece girmiş durumdayız buna turizminde iç turizminde hemşeri turizmini de eklememiz lazım, bazı entelektüel dostlarımız hemşerilerimiz hani futbol neden bu kadar önemseniyor başka spor dalları yok mu diyorlar, yani temelde haklılar her spor dalı çok çok önemlidir yani beyin sağlığı, vücut sağlığı, gençliğin geleceği, toplumların geleceği, ülkenin geleceği açısından önemlidir ama futbol bir sektördür,hem de çok büyük bir sektördür, dolayısıyla bu heyecanı bu birlikteliği bu Ardahan aidiyetine önemli katkı yapan bugünkü bulunduğumuz pozisyona bu gün bu yemeğe, bu dayanışma gecesine katılarak ve bu güne kadar yapılan katkılara maçlar olsun diğer katkılara maddi manevi anlamda katkı veren, destek veren tüm katılımcılara hemşerilerimize ben çok çok teşekkür ediyorum.

Hiçbir sektör her hafta Pazar günü 1500-2000 kişiyi aynı yere toplayamaz bunu bir kenara koyalım not edelim bugün burada çok değerli işadamlarımız var İstanbul’dan gelen yönetime de elbette ki katılmıştı ALİ RIZA NASİPOĞLU bey ve Ardahan’dan değerli hemşerilerimiz işadamlarımız var, dışardan gelenleri özellikle söylüyorum, yine Ardahanlı olmayıp buraya kaç yıldır yatırım yapan FATİH bey var… Daha ismini sayamadığım hemşerilerimiz ve işadamlarımız var. bu geceye gelerek, katkı verdikleri için tüm hemşerilerimize tekrar ben teşekkür ediyorum ve bir talebim olacak buradaki katkı veren maddi manevi anlamda değerli hemşerilerimizin esnafımızın eşrafımızın işadamımızın dışarıda üç beş tane tanıdığı dostu vardır, buradan çıktıktan sonra kimseyi zorlayınız diyemem ama mütevazi rakamlarla da olsa bu husus duvara dayanmış bir husus tur. Özellikle rica ediyorum, istirham ediyorum, katkısı- katılımsız desteksiz bir yere varılamaz bu adeta cinnet olur cinayet olur zirvede bir takım müthiş bir heyecan… Bunun vebalini bunun heyecanını kimsenin aşağıya çekmeye veya olumsuz katkı yapmaya hakkı yok elbette ki kimse kendini zora sokacak ticaretini aile maişetini ekonomisini olumsuz etkileyecek bir yükün altına girmesini de arzu etmeyiz. Ama bu işe heyecan duyup bu işin altına giren yönetimdeki arkadaşlarımız da var bunların vebali de hepimizin sırtında dolayısıyla herkes bu ağır taşın altına parmaklarıyla destek verdiği takdirde bu taş bir pamuk hafifliğine dönüşecektir diye tarif yapmak istiyorum ve tekrar katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.

Herkesin yardımlarını bekliyorum diyen Köksoy hesaba yatırılan para konusunda da bir açıklama yaptı; Köksoy; “Hesaba yatırılan paralarla ilgilide biz sayın valimizle yönetimle sık sık diyalog içerisindeyiz bu konuda da hiç kimsenin aklında bir şüphe olmasın, tereddüt olmasın lütfen bunun altını böyle bir ortamda da çizdiğim içinde yanlış olmasın çünkü Ardahan bu heyecanı bu birlikteliği zirvede olmayı uzun yıllar ilk defa yaşadığı için zaman zaman bu sorumluluğun farkında olmayan elbette ki değerli hemşerilerimiz dostlarımız var bizde farkındalık oluşturmak için bu mücadelenin içindeyiz, kulüp yöneticilerimiz Sedat Bey yönetimi, başta Sayın Valimiz olmak üzere ve her hafta sahada önemli katkılar yapan hatta deplasmana giden belli grup hemşerilerimiz var, gençlerimiz var, onlara da takımlarını desteklediği için çok teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum inşallah sonuç hayırlı olur diyorum” dedi.

Başkan Köksoy’un ardından bir konuşma yapan Ardahan Valisi Ahmet Deniz de, Arkadaşlar hem Sedat Başkan, hem Belediye Başkanımız gerekli şeyleri aslında fazlasıyla söylediler. Şehirlerde bazı şeyler bir araya geldiği zaman o şehir bir havaya girer tren demir bir yere doğru hedefe kitlenir, onu bazen parayla yapamazsınız, tek başına başka bir şeyle de yapamazsınız. Bazen cenab-ı Allah’ın yardımıdır-desteğidir, bazen maddi imkânlar kaynaklardır. Ardahan o açıdan sporda özellikle spor kulübümüz serhat Ardahan sporun çok büyük paralarla buraya gelmediği bunu net bilen bir kişi olarak söylüyorum buradan serhat Ardahan sporun 4-5 mislisi ciddi paralar harcayarak bu durumda olmayan ve nice takımlarda var.

Çünkü Ardahan artık bir şeyde bir başarıyı yakalaması lazım, çok uç bir şehrimiz serhat şehrimiz güzel bir şehrimiz, ama hep göç veren, sürekli göç veren gençliği özellikle tutulmayan bir şehrimiz işte… Gençliği biz nasıl tutarız? Ancak belirli alanlarda başarıyı yakalayarak tutabiliriz. burada takımımızın başarısını hep beraber görüyoruz. her kesimden insanlar var, farklı düşüncelerden farklı görüşlerden… İşte sporun güzelliği orada zaten, bu başarıyı lütfen gelin hep beraber taçlandıralım fazla bir şey kalmadı 10 maçımız kaldı. Takımımızın havası yerinde, ama bu takıma hep beraber imkânlar ölçüsünde her Ardahanlının sahip çıkması lazım.

Sayın Belediye Başkanımızla birlikte bizler elimizden geleni yapacağız… Çünkü bizim takımımız Ardahan’ın ismiyle mücadele ediyor. Birde kamuoyunda örnek bir şey başlattık, küfürsüz şiddetsiz kötü tezahüratın olmadığı bir takımın şampiyon olması kamuoyunda önemli bir yerde tutar. Buradaki Ardahanlılar olsun, İstanbul’daki Ardahanlılar olsun gelin hep beraber elimizden geldiği kadar destek olalım burada olmayan dışarda olan eşi dostu olup ta ekonomik durumu iyi olan insanlarımıza ulaşabilirsek, kim ne katkıda bulunursa o kadar iyidir. ben tekrar yeni yönetime de başarılar diyorum, futbolcu arkadaşlarımıza da başarılar diyorum, belediyemizin ciddi bir desteği var,yine özel idaremi, diğer kurumlarımızın da destekleri var. Son söz olarak ne diyoruz? Ben şampiyonuz demem maç bitmeden. Böyle bir şey duymadınız ağzımdan. ama taçlandıralım diyorum,bize yakışan serhat Ardahan sporun zirvede bitirmesidir. Gönülden yürekten inanıyoruz, yeter ki biz kenetlenelim birlik beraberlik içinde olalım” dedi.

Konuşmaların ardından gecede, Serhat Ardahan Spora, 103.900 (Yüz üç bin dokuz yüz) Türk Lirası destek sağlandı. Geceye katılan Ardahan Belediyesi personelleri de 10.000 (On bin) Türk lirası bağışta bulundular.

Kaynak: İHA