(özel Haber) Beşiktaş Sevdasını Mezara Taşıdılar

Muğla’nın Yatağan ilçesi şehir mezarlığında bulunan iki mezara, aileleri tarafından Beşiktaş’ın simgesi olan kartal figürü yaptırıldı.


Muğla’nın Yatağan ilçesi şehir mezarlığında bulunan iki mezar, görüntüsü ile dikkat çekiyor. Beşiktaşlı eski milli futbolcu Kaya Köstepen ve Yatağanlı emekli öğretmen Fehmi Özgün’ün mezarlarına Beşiktaşlı Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık tarafından kartal figürü yaptırıldı. Beşiktaş’ın Avrupa kupalarındaki ilk golünü atan ve 2011 yılında Datça’da hayatını kaybeden Kaya Köstepen’in Muğla’nın Yatağan ilçesinde bulunan mezarına Yatağan Belediye Başkanı tarafından takımın simgesi olan kara kartal figürü yaptırıldı. Siyah-beyazlı ekibin orta sahasının değişmez ismi olan ve çok kritik gollere de imza atan Kaya Köstepen, Beşiktaş’ta 4 Lig Şampiyonluğu yaşadı ve 3 kez A Milli formayı giydi. 332 1. Lig maçında 7 gol kaydeden Kaya Köstepen, futbolu bıraktıktan sonra Aydınspor, Beşiktaş, Muğlaspor ve Balıkesirspor'da teknik direktör olarak görev yaptı.

Mezarlara Beşiktaş’ın simgesi olan kartal figürünün yapılmasında öncü olan Beşiktaş taraftarı Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, “Kaya Köstepen gerçekten Yatağan’ın yetiştirdiği önemli bir isimdir. Yıllarca Yatağansor’da spor yapmış daha sonra Aydınspor, Altay ve Beşiktaş forması giymiştir. Kendisi Beşiktaş’ın Avrupa kupalarındaki ilk golünü atan kişidir. Kaya Köstepen Yatağan’ın ilk profesyonel sporcusudur. Yatağan'da bizler gibi bir Beşiktaş topluluğu var. Bizim jenerasyonumuz genellikle Beşiktaşlı'dır. Bunun nedeni Kaya Köstepen’dir. Kendisi Yatağanspor’a spor malzemesi gibi birçok konuda destek olmuştur. Ona olan vefa borcumuzu ödemek için mezar taşına çok sevdiği Beşiktaş’ın simgesi olan kartal yaptırdık. Kaya Köstepen’in mezarında olduğu gibi ilçemizin fanatik Beşiktaş taraftarlarından olan emekli eğitimci Fehmi Özgün hocamızın da mezar taşına kartal figürü yaptırdık” şeklinde konuştu.

Başkan Işık, Kaya Köstestepen’in adının Yatağan Şehir Stadı'na verildiğini ve vefanın ardından cenazesinin de stadyumda yapılan törenin ardından Yatağan Mezarlığı’na defnedildiğini belirtti.

DİNEN UYGUN DEĞİL
Yatağan İlçe Müftülüğü’nden mezarlara kartal figürü yapılmasıyla ilgili olarak alınan görüşte ise, “Ölen kişinin defnedildiği yerin kaybolmasını önlemek için, israfa varmamak şartıyla basit bir mezar yaptırılmasında dinen bir sakınca yoktur. Buna karşılık, kabirlerin yükseltilmesi, üzerine kubbeli binalar yapılması, taşına övücü veya kaderden şikayet edici sözler yazılması dinimizce yasaklanmıştır. Rivayet edildiğine göre Hz. Peygamberimiz kabirler üzerine bina yapmayı, onları çiğnemeyi ve üzerlerine yazı yazmayı yasaklamıştır" denildi.

Kaynak: İHA