Borussia Dortmund'un çöküşünün sebebi ne?

Almanya Bundesliga 19. hafta mücadelesinde sahasında Augsburg’la oynayan Borussia Dortmund, taraftarını adeta bir çöküş izletti. Borussia Dortmund, konuk ekibe 0-1 yenilerek ligde son sırada yer aldı.

Borussia Dortmund'un çöküşünün sebebi ne?
Bir zamanlar Almanya'nın güçlü ekiplerinden olan Borussia Dortmund'da kan kaybı devam ediyor. Sarı-Siyahlı ekip ligde aldığı yaralara Augsburg mağlubiyetiyle bir yenisini daha ekledi.
Borussia Dortmund, Nuri Şahin ve İlkay Gündoğan'ın da ilk 11'de çıktığı mücadeleden Halil Altıntop'lu Augsburg'a 50. dakikada yediği golle 0-1 mağlup oldu.
50. dakikada Halil Altıntop'un asistinde Bobadilla ile 0-1 öne geçen Augsburg, karşılaşma boyunca Borussia Dortmund kalesinde yakaladığı bir çok gol pozisyonu değerlendiremedi.
Karşılaşmanın 64. dakikasında Aubameyang'ı ceza sahasına gireceği sırada düşüren Augsburg'lu Janker kırmızı kart görerek oyundan çıktı. Son 26 dakikayı Borussia Dortmund karşısında 10 kişi oynayan Augsburg, karşılaşmadan 0-1 galip ayrılarak 3 puanın sahibi oldu. Üst üste 3. galibiyetini alan Augsburg, haftayı 33 puanla kapatarak ligde 4. sıraya yerleşti.
Bundesliga'da son 5 hafta galibiyet yüzü göremeyen ve ligde düşme tehlikesi yaşayan Borussia Dortmund'da çöküş devam ediyor. 16 puan ile son sırada yer alan sarı-siyahlılar, futbolseverleri şaşırtmaya devam ediyor. 2013 yılında Bayern Münih ile Şampiyonlar liginde final oynayan Borussia Dortmund, 2014-2015 sezonunda taraftarlarına hayal kırıklığı yaşatmaya devam ediyor.