Şampiyon Boksörler Kemerlerini Tanıttı

Kette düzenlenen Dünya Boks Konseyi (WBC) unvan maçlarında 23 Yaş Altı Dünya şampiyonu olan Buğra Öner ile ağabeyi Avrasya-Pasifik şampiyonu Alptuğ Öner kemerlerini sporseverlere tanıttı.

Avcılar Boks Kulübü Başkanı ve sporcuların babası Murat Öner, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, iki kardeşin çok önemli bir başarı kazandığını, elde edilen başarının gençlere umut olduğunu söyledi.

Tüm gençlerin elinden tutarak, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan korumak için spora yönlendirilmesi gerektiğini anlatan Öner, Alptuğ ve Buğra'nın bu başarıyı kazanabilmesi için çok çalıştıklarını ifade etti.

Öner, Buğra'nın elde ettiği 23 Yaş Altı Dünya şampiyonuluğunu dünyada sadece 10 boksörün kazandığını belirterek, Buğra'nın unvan maçına çıkması için 50'yi aşkın milli maça çıktığını ve bunların büyük çoğunluğunu kazandığını belirtti.

23 Yaş Altı Dünya şampiyonu Buğra Öner de en iyi olmak için verdiği mücadeleyi her zaman sürdüreceğini, kendisine destek olan başta Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü olmak üzere herkese teşekkür etti.
Alptuğ Öner de boksta başarılarının artarak devam etmesi için herkesin desteğine ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Adana'da geçtiğimiz günlerde organize edilen etkinlikte, 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonluk maçında Buğra Öner, Gürcistanlı rakibi Ramazi Gogichasvili'yi, Avrasya-Pasifik Şampiyonluk maçında ise Alptuğ Öner, Gürcü boksör Mindia Nozadze'yi yenerek şampiyon olmuştu.

Kaynak: AA