Beşiktaş-liverpool Maçı İngiliz Basınında

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın ikinci turda Liverpool'u penaltı atışlarıyla elemesi İngiliz basınında geniş yer buldu.

BBC, "Beşiktaş, Liverpool'u penaltılarla devirdi" başlığıyla verdiği haberde, konuk ekibin Avrupa kupalarında ilk kez penaltı atışlarıyla veda ettiğine dikkati çekti. Liverpool'un ilk yarıda yakaladığı fırsatları değerlendiremediğini belirten BBC, ikinci yarıda siyah-beyazıl takımın daha iyi bir futbol sergilediğini ve 90. dakikada Demba Ba'nın vuruşunda topun direkten döndüğünü hatırlattı.
Beşiktaş'ın Liverpool'u penaltılarla bir kupada saf dışı bırakan üçüncü takım olduğunu kaydeden BBC, "Kırmızılar"ın İngiltere Lig Kupası dördüncü turunda 1993 yılında Wimbledon'a, aynı kupada 2010 yılında da üçüncü turda Northampton'a elendiğini anımsattı.
"Liverpool'un Atatürk Olimpiyat Stadı'nda mutlu hatıraları vardı. Burada 2005 yılındaki Şampiyonlar Ligi finalinde Milan'ı yenmişti. Ancak bugün bunu tekrarlayamadı" değerlendirmesinde bulunan BBC, teknik direktör Slaven Bilic'in takımının tur atlamayı hak ettiğini savundu.
İngiliz yayın kurumu, UEFA Avrupa Ligi'nden elenen, ligde de lider Chelsea'nin 15 puan gerisinde yer alan Liverpool'un bir tek Federasyon Kupası'nda umudunu sürdürdüğünü yazdı.
"Liverpool penaltılarla ezildi" başlığını atan Skysports, Liverpool Menajeri Brendan Rodgers'in bu sezon ikinci kez Sturridge ve Balotelli'ye birlikte şans verdiğini ancak iki yıldız futbolcunun maça damgalarını vuramadığı yorumunu yaptı.
-"Lovren, öncekiler gibi kusursuz penaltı atamadı"-
"Liverpoollu Lovren'in penaltı kaçırması Beşiktaş'a turu getirdi" başlığını atan The Guardian, Liverpool'un Avrupa kupalarında penaltı atışlarıyla ilk kez havlu attığına dikkati çekti.
Lovren'in beşinci penaltıyı dışarı atmasıyla Liverpool'un UEFA Şampiyonlar Ligi'nden sonra bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nden de elendiğini yazan gazete, konuk ekibin 20 milyon sterline renklerine bağladığı Hırvat futbolcu Lovren'in kendisinden önce penaltı noktasına gelen Lambert, Adam Lallana, Emre Can ve Joe Allen gibi "kusursuz" penaltı kullanamadığını ve "çabalarının Boğaz'a doğru havalandığını" yazdı.
Independent gazetesi "Liverpool, penaltı kaçırmanın bedelini ödedi" başlığıyla verdiği haberde, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2005 yılında Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran "Kırmızılar"ın stada mutlu bir dönüş yapmadığını kaydetti.

8 futbolcudan yoksun İstanbul'a gelen konuk ekibin, 120 dakikalık mücadeleden sonra yorgun düştüğünü aktaran gazete, Lovren'in Beşiktaş'ın beşinci penaltısına yanıt veremediğini kaydetti.

"Liverpool kupa dışında" başlığını atan Daily Mail gazetesi, İngiliz ekibinin Lovren'ın penaltı kaçırmasıyla 2005 yılındaki zaferini tekrarlayamadığını aktardı. Menajer Rodgers'ın "Maalesef İstanbul bu sefer bizim için mutlu bir yer olmadı" sözünü aktaran gazete, "Kırmızılar"ın yakaladığı fırsatları skor tabelasına yansıtamadığı yorumunda bulundu.
Binlerce taraftarın Atatürk Olimpiyat Stadı tribünlerini doldurduğunu belirten Daily Mail, siyah-beyazlı futbolseverlerin 120 dakika boyunca top Liverpool'a gelince kulakları sağır edecek kadar ıslık çaldığını yazdı. Gazete, Beşiktaş'ın hayranlık verici bir çaba sarf ettiğini, ancak maçta yüksek bir kalite göstermediğini iddia etti.
-"Liverpool, 10 yıl önceki mucize geceyi tekrarlayamadı"-
"Penaltı kabusu" başlığını atan ve Liverpool'un Şampiyonlar Ligi kupasını kazandığı zaferi hatırlatan Daily Telegraph, Beşiktaş karşısında "bu kadar acı verici" bir yenilginin beklenmediğini yazdı.
Kuzey İrlandalı Menajer Rodgers'ın "İyi bir savunma yaptık ama yaptığımız bir hata nedeniyle cezalandırıldık" sözlerini aktaran gazete, deneyimli teknik adamın "Burada kazanmayı istiyorduk ancak olmadı. Federasyon Kupası için hala harika bir fırsatımız var" ifadelerine haberde yer verdi.
Daily Mirror gazetesi de "Kırmızılar için İstanbul acısı" başlığıyla verdiği haberde, uzatmalar sonunda konuk ekip için penaltı draması yaşandığını yazdı. Liverpool'un 10 yıl önceki "mucize geceyi tekrarlayamadığını" aktaran gazete, siyah-beyazlı ekibin çok organize ve azimli bir futbol ortaya koyduğu değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA