Marsel İlhan Djokovic'in rakibi oldu

Dubai Tenis Şampiyonası ikinci tur maçında İspanyol Feliciano Lopez'i 2-1 yenen milli sporcu Marsel İlhan, çeyrek finalde dünyanın 1 numarası Novak Djokovic'in rakibi oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde yapılan şampiyonaya, dünya sıralamasının ilk 3 basamağında yer alan Novak Djokovic, Roger Federer ve Andy Murray de katılıyor.

İlk turda Alman rakibi Alexander Zverev'i yenen Marsel İlhan, son 16 mücadelesinde dünya sıralamasında 13. sırada yer alan Feliciano Lopez ile karşılaştı.

Tecrübeli İspanyol raket, sert servisleriyle oyuna iyi başladı ve Marcel İlhan'a ilk sette 6-3 üstünlük sağlayarak, skoru 1-0 yaptı. İkinci sette etkili 'backhand'leriyle üstün bir performans sergileyen İlhan, rakibinin servis oyununu kırarak, seti 7-5 aldı ve maçı final setine taşıdı.

Son sette de üstün performansını sürdüren İlhan, rakibinin basit hatalarından da faydalanarak, oyunun kontrolünü tamamen ele geçirdi. Seti 6-3, karşılaşmayı da 2-1 kazanan Marsel İlhan çeyrek finale yükseldi.

Diğer ikinci tur mücadelesinde, dünyanın 1 numarası Novak Djokovic, Kazak tenisçi Andrey Golubev'i 6-1 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yendi. Sırp raket, bu sonucun ardından çeyrek finalde Marsel İlhan ile eşleşti.