Bana karşı adil değiller

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Liverpool maçı öncesi iddialı konuştu. Liverpool karşısında mutlaka bir gol bulmaları gerektiğini söyleyen Hırvat teknik adam, "Süper Lig bizim ekmeğimiz, Avrupa Ligi tatlımız" dedi.

Liverpool maçına, Eskişehirspor maçından daha çok önem verdiğini söyleyen Slaven Bilic, 'Benim için, takımın önceliğinin her zaman Süper Lig olduğunu söyledim. UEFA Avrupa Ligi Bilic için değil Beşiktaş için de önemli. Her maça yaklaşımımız çok ciddi. Türkiye Ligi bizim ekmeğimiz, Avrupa Ligi tatlımız, bonusumuz. Bazıları için meşru kılmak için bazı olgular bulmak oldukça kolay. Açıklamak gerekirse, Eskişehirspor maçı Bursaspor ve Liverpool maçları gibi mental ve fiziksel olarak yoran 2 maç sonrasında oynandı. Ciddi enerji kaybına uğradık. 2 maçtan sonra da antrenör ekibi ile değerlendirme yapıp, çıkarabileceğimiz en iyi takımı çıkardık' dedi.

Demba Ba'yı riske o maç öncesi riske bile ettiklerini kaydeden Hırvat teknik adam, 'İğne yapıldı, denedi, başlayamadı. Gökhan'da da risk vardı, iğne tedavisiyle 45 dakika hazırladık, kenarda tuttuk. Atiba'nın da sorunu vardı. Tolga'nın sakatlığı vardı. Yazılıp çizilenler, bana karşı da Beşiktaş'a karşı da adil değil' diyerek sitem etti.

'ZEKİCE DAVRANMALIYDIK'
Beşiktaş'ın Liverpool karşısında ne gibi önlemler aldığı sorusuna Slaven Bilic, 'Sabırlı olmak zorundayız, gole ihtiyacımız var, ama takım savunmasında derli toplu olmalıyız. Orada da tamamen savunmadık. Topsuz performans, takım savunması performansı, öndeki baskı, 2. bölgedeki topun arkasına geçişimiz, 1. bölgedeki savunmamız, en iyi performanslardan biriydi. Ciddi pozisyonlar da yakaladık. Tehlikeli alanlarda daha fazla cesaret göstermeliydik, zekice davranmalıydık' yanıtını verdi.

Bu maçta da aynı senaryonun geçerli olduğunu vurgulayan bilic, 'Fırsatları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Top rakipteyken çok sağlam bütün halinde bulunmamız gerekiyor. Top bizdeyken rakip alandaki boşlukları iyi kullanmamız lazım. Kesinlikle gole ihtiyacımız var. Liverpool çapındaki bir takımı eleyebilmek için oyunun bütün alanlarında toplu ve sağlam bir şekilde oynamamız gerekir. Hala çok büyük çok ciddri bir şansımız var' ifadelerini kullandı.

GÖKHAN TÖRE VE DEMBA BA'NIN DURUMLARI
Gökhan Töre ve Demba Ba'nın oynayıp oynamayacakları yönündeki soruyu ise Bilic şöyle yanıtladı; 'Doktorlarla ve oyunularla konuştum. Çok cesur oyuncular. Oynamak istiyorlar. Eskişehir maçında da oynamak istediler. Eskişehirspor maçı bizim için anahtar maçtı. Demba Eskişehir maçında oynayamadı. Hazırlanmak istedi ancak ısınmada kendini iyi hissetmedi ve kadroya giremedi. Tedavi süreci iyi gitti.

Gökhan ise bir kaç antrenman kaçırdı. Genelde zaten müthiş gücü ve kapasitesi var. Eskişehirspor maçında da yarım devre oynattık. Bursa, Liverpool, Eskişehir maçında takımı yalnız bırakmadı. Liverpool maçı kulüp için çok önemli bir maç. Ama oynayacağımız son maç da değil. Doktor izin verdiği takdirde yeşil ışığı yakarsa iki oyuncuyu da oynatacağız. Onlar bizim kilit oyuncularımız. Onlarsız da planımız var, ancak onlarsız planımızı gerçekleştirmemiz daha zor olacak. Göreceğiz.'