Yunanistan Süper Ligi askıya alındı

Yunanistan Futbol Federasyonu, Panathinaikos-Olympiakos maçında çıkan olayların başka maçları da etkilememesi için ligi belirsiz bir tarihe kadar durdurdu.

Yunanistan Futbol Federasyonu, Yunanistan Süper Ligi'nde müsabakaların belirsiz bir tarihe kadar durdurulduğunu açıkladı. Federasyon gerekçe olarak maçlarda yaşanan şiddet olaylarını gösterdi.

LİG ASKIYA ALINDI

Geçtiğimiz hafta sonu Panathinaikos ile Olympiakos arasında oynanan maçta büyük olaylar çıkmıştı. Yunanistan Futbol Federasyonu Başkanı Giorgos Borovilos yapıtğı açıklamada 'Futbol liginin belirsiz bir tarihe kadar askıya alındığı bize bildirildi' dedi.

SYRİZA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ


Giorgos Borovilos, 'Futboldaki şiddet konusunu tartışmayı açıp, onunla ilgili kanuni yaptırımları düşünen yeni bir hükümetimiz var' dedi. Yunanistan'da seçimi kazanan Syriza'nın kurduğu hükümet olaylara büyük tepki göstermişti.

E-BİLET SİSTEMİNİN UYGULANMASI İSTENİYOR


Karşılaşma sonrası, Yunanistan Süper Ligi Yönetim Kurulu toplantısı sırasında da bazı üyeler birbirine girmişti. Süper Lig Başkanı, Syriza hükümetinin, artan futbol şiddetine dikkat çekmek için böyle bir karar aldığını; kısa süre içinde parlamentodan yeni bir kanunun da çıkarılacağını söyledi. Yunan hükümeti, gelecek sezon elektronik bilet uygulamasının hayata geçirilmesini istiyor.