'Fenerbahçe, Galatasaray'ı delik deşer eder'

Hıncal Uluç, 23. haftada oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Deneyimli yorumcunun "Fenerbahçe, Galatasaray'ı perişan eder, delik deşik eder" ifadesi gündeme bomba gibi düştü.

İşte Hıncal Uluç'un o yorumu:

"Ligin en kritik maçlarından bir tanesi FenerbahçeGalatasaray maçı olacak, bu açık. Hamza Hoca bilmeli ki; Chedjou ve Koray diye iki stoperle Fenerbahçe'nin önüne çıkarsa Saracoğlu'nda, Fenerbahçe Galatasaray'ı perişan eder, delik deşik eder.Çünkü Koray ağır, Chedjou da Galatasaray'a atılmış bir kazık.

Gene Galatasaray'ın yediği golde bir bakın nasıl eskort yapıyor. Galatasaray'a karşı Sivas'ın girdiği pozisyonları ve Chedjou'yu izleyin, nasıl hataları var? Benim dilimde tüy bitti söylemekten; bu adam pozisyon hatası yapıyor, bu adam çok kolay çalım yiyor, bu adam çok kolay yerini kaybediyor, adamını kaybediyor. Bu adama güvenilmez hele yanında Koray varken hiç güvenilmez.

Şimdi bir kere daha soruyorum; elinde Gökhan Zan gibi bir adam varken nasıl oluyor da kadroya bile çağırmıyorsun? Senin stoper mevkiindeki açığın, eksiğin meydanda, ara transfer de geçmiş, artık transfer şansın da yok. Ligin sonuna kadar böyle gideceksin. Gökhan Zan'dan nefret eden kim? Hamza Hamzaoğlu'nun Gökhan Zan'dan nefret etmesinin hiçbir sebebi yok çünkü Galatasaray'da değildi zaten o dönem. Demek ki Galatasaray'ın içinden birisi Gökhan'dan nefret ediyor, Hamza da ona "Baş üstüne komutanım" diyor. Sabri'yi bir tek Abdürrahim Albayrak'ın emriyle 3 günde A takıma alan Galatasaray'da Gökhan gibi bir adamın bu iki dökülen stopere rağmen hala kadroya çağrılmayışını benim aklım havsalam almıyor. Ki Gökhan'ın olması 5+3 yabancı kuralından dolayı Hamza'ya maç içinde oyuncu değiştirmede rahatlık sağlayacak. Çünkü açıkça görülüyor ki Sneijder, Melo ve Muslera'yı oynatmak zorundasın. Geriye kalıyor iki yer. Chedjou, Bruma ve Telles var. Uzun süre Bruma'yı harcadı. Şimdi Telles kenarda. Devamlı oynayan futbolcu ise bu üçlünün en işe yaramazı ve en yedeği olanı.

Gökhan Zan niye silindi Galatasaray'dan? Ya Başkan Duygun Yarsuvat açıklasın ya futboldan sorumlu Abdürrahim Albayrak açıklasın ya da Hamza açıklasın. Bu susmanın neticesinde sorumluluk geliyor Hamza'ya. Yarın Fenerbahçe maçında bu iki stoper delik deşik olursa balta Hamza'nın kellesine iner!"