Akdeniz Bölge Şampiyonası

Hatay Engeliler Spor Kulübü ve Hatay Otizm Derneği, Otizm ve Mental Atletizm Takımı, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenecek Akdeniz Bölge Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Hatay Otizim Derneği Başkanı Sara Gök, otizmli öğrencilerin spor yaparak enerjilerini doğru kullandıklarında her hangi bir ilaç kullanmalarına gerek kalmayacağını belirtti.

Derneklerinde 130 otizmli öğrencinin bulunduğunu ifade eden Gök, çocukların şampiyona için hazırlıklarının sürdüğünü söyledi.

Hatay genelinde yaklaşık 2 bin otizmlinin bulunduğunu belirten Gök, şöyle devam etti:
"Dernek bünyesinde birçok faaliyetimiz oldu. Ailelerimize otizmi anlatarak kendilerinde farkındalık yaratmak amacıyla derneğimizi kurduk. Milli Eğitim Müdürlüğü arge strateji planlama bölümü desteğiyle bir proje hazırladık. Projede otizmli çocukların sosyal ve sportif anlamda desteklenmesiydi. Amacımız otizmli öğrencilerin spor yaparak enerjilerini doğru kullandıklarında her hangi bir ilaç kullanmalarına gerek kalmaz."
Dernek olarak Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen müsabakalarında yer almak istediklerini vurgulayan Gök, bu kapsamda 28 Şubat ile 2 Mart tarihleri arasında Alanya'da düzenlenecek yüzme müsabakalarına katılacaklarını kaydetti.

Kulübün 11 branşta müsabakalara gireceğini aktaran Gök, "Federasyonun 12 branşta bulunuyor. Fakat ilimizde kayak sporları olmadığı için bu branşta katılamayacağız. Ama yüzme, atletizim, masa tenisi, futbol, kor tenisi, binicilik gibi 11 branşta ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Sporcularımıza çok güveniyoruz. İnşallah madalyalarla evimize döneriz" diye konuştu.

Kaynak: AA