O tokatın cezası belli oldu

Galatasaray Liv Hospital Koçu Ergin Ataman'ın, Eskişehir Basket'e mağlup oldukları maçın devre arasında genç oyuncusu Göktürk Ural'a attığı tokata Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'ndan para cezası geldi.

O tokatın cezası belli oldu
Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, oyuncu Göktürk Ural'ın tokat atma ve küfürlü söylem sebebiyle yaptığı başvuruyu ve Ergin Ataman'ın yaptığısavunmaları inceledi. Bu inceleme sonucunda Disiplin Kurulu, Galatasaray Liv Hospital koçu Ergin Ataman'a 75 bin Türk Lirası para cezası verdi.

DİSİPLİN KURULU İNSAN HAKLARI BİLDİRGESİ VE ANAYASA'YA ATIFTA BULUNDU
Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu ceza gerekçesinde ise ilginç ayrıntılara yer verdi. Genç oyuncunun başvurusu sonrasında Galatasaray'dan ve Ergin Ataman'dan konuyla ilgili bilgi istendiği ancak sarı kırmızılı kulübün bir cevap göndermediği belirtildi. Ataman'dan gelen cevap yazısında ise, "sporcunun müsabaka içerisinde ruhsuz bir şekilde davrandığını, bu nedenle sporcuyu motive etmek ve ders vermek amacıyla hafif tokat attığı, küfür olayından ise bahsedilmediği görülmektedir" ayrıntısına yer verildi.

Kurul ayrıca Ataman'ın savunmasında, 'soyunma odasının kulübün mahremiyetini içinde sakladığı' değerlendirmesini yaptığını belirtirken, kendilerinin yaptığı değerlendirmede ise soyunma odasının takımın özeli olduğu ancak bunun suç sayılan eylemleri serbestçe yapılagelen bir alan olamayacağının altı çizildi. Ayrıca bu görüşün İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 5. maddesi ve Anayasa'nın 17. maddesinden örnekler verilerek detaylandırıldığı görüldü.