Fenerbahçe: 1 Akhisar Belediyespor: 2

Spor Toto Süper Lig'in 21. hafta son maçında Fenerbahçe sahasında Akhisar Belediyespor ile karşılaştı. Sarı lacivertli ekip rakibine 2-1 mağlup oldu.

Fenerbahçe: 1 Akhisar Belediyespor: 2
Beşiktaş'ın puan kaybıyla tekrar liderlik şansı yakalayan Fenerbahçe, bu fırsatı değerlendiremedi ve sahasında Akhisar Belediyespor'a 2-1 mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe ile Akhisar Belediyespor arasında oynanan karşılaşmada adeta şok bir sonuç aldı. Sarı lacivetli takım liderlik paralosı ile çıktığı maçta 88. dakikada yediği golle sahadan 2-1 mağlup ayrılarak liderlik şansını kaçırmış oldu.

Akhisar Belediyespor bu sezon Fenerbahçe'yi iki maçta da yenmiş oldu.

MAÇTAN NOTLAR


Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Akhisar Belediyespor ile oynadığı maça, geçen haftaki Gaziantepspor maçının kadrosundan tek değişiklikle çıktı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, karşılaşmada orta sahada Diego'nun yerine Meireles'i, ilk 11'de sahaya sürdü. Portekizli futbolcu, 3 maç sonra ligde ilk 11'de oynadı.

Ligin ikinci bölümündeki 4 maçta ilk 11'de forma giyen Diego ise 4 hafta sonra yedek soyundu.

GÖKHAN GÖNÜL, İLK 11'DE


Fenerbahçe'de hafta içinde antrenmanda sakatlanan Gökhan Gönül, Akhisar Belediyespor maçında ilk 11'de forma giydi. Sakatlığının ardından son iki antrenmanda takımdan ayrı çalışan Gökhan, Akhisar Belediyespor maçında ilk 11'deki yerini aldı.

Antrenmanda sakatlanan ve sağ bacak üst adalesinde 2. derecede yırtık tespit edilen Alper Potuk ile cezalı olan Volkan Demirel ve sakatlığı bulunan Hasan Ali Kaldırım, kadroda yer almadı.

Sarı-lacivertli takımda sakatlığı geçen Bekir İrtegün ile Erten Ersu, Webo, Uygar Mert, Selçuk Şahin ve Kadlec de yedekler arasında yer aldı.

AZİZ YILDIRIM YÖNETİM LOCASINDAN İZLEDİ


Cezası geçen hafta deplasmanda oynanan Gaziantepspor maçında sona eren Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, uzun bir aradan sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yönetim kurulunun locasından maçı izledi.

Ligin ilk yarısında 7. haftada Gençlerbirliği maçında Kadıköy'de tribünden maç izleyen Yıldırım, 121 gün sonra statta maçı takip etti. Fenerbahçeli taraftarlar, maç öncesi Aziz Yıldırım'a sevgi gösterisinde bulundu.

Aziz Yıldırım, Gençlerbirliği maçından sonra müsabaka hakemine yönelik tehdidi nedeniyle 60 gün, daha sonra da sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle 45 gün hak mahrumiyeti cezaları almıştı.

EMRE 250. LİG MAÇINA ÇIKTI


Fenerbahçe'nin tecrübeli oyuncusu Emre Belözoğlu, 250. lig maçına çıktı.

Süper Lig'de ilk maçını 1996-97 sezonunda Galatasaray formasıyla oynayan Emre, sarı-kırmızılı takımla çıktığı 102 lig maçında 14, Fenerbahçe'de forma giydiği 147 lig maçında ise 24 gol olmak üzere toplam 38 gol kaydetti.

CARLOS BU SEZON İKİNCİ KEZ KADIKÖY'DE


Fenerbahçe'nin eski oyuncusu olan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos, bu sezon ikinci kez Kadıköy'de lig maçına çıktı.

Ligin ilk bölümünde Sivasspor'un başında sarı-lacivertlilerin rakibi olan Carlos, söz konusu maçtan 4-1 yenik ayrılmıştı.

TARAFTARLAR STADI DOLDURAMADI

Bu sezon Kadıköy'de en büyük ilgiyi Trabzonspor ile yapılan maça gösteren sarı-lacivertli taraftarların sayısı, Akhisar Belediyespor maçında düştü.

Sarı-lacivertli kulübün bu sezon diğer maçlarda da bilet satmadığı okul kale arkası tribünün büyük bölümü boş kalırken, diğer tribünlerde de boşluklar göze çarptı.

Karşılaşmayı az sayıda Akhisar Belediyespor taraftarı da kendilerine ayrılan tribünden izledi.

Bu arada, Fenerbahçeli taraftarlar, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı unutmadı. Tribünlerde Özgecan için pankartlar açıldı.

Fenerbahçe sahaya 'Vergi geleceğimizdir, vergisiz kazanca izin vermeyelim' yazılı pankartla çıktı.