Spor Engel Tanımıyor

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Diyarbakır Şube Başkanlığı tarafından yürütülen ve Gençlik Spor Bakanlığı’nın desteklediği ‘Engelliler için eğitim, sağlık ve spor’ projesi kapsamında Diyarbakır’daki engelli ve engelli aile çocuklarına futbol eğitimi veriliyor.


Proje kapsamında TSD Diyarbakır Şube Başkanlığı tarafından anlaşma yapılan bir halı sahada eğitmenler gözetiminde gençlere futbol eğitimi yaptırılıyor. Futbol Antrenörü Fahrettin Gezer tarafından verilen eğitimler 12-20 yaş grubundaki gençlere yönelik sürdürülüyor. Haftada 2 gün 4 saat süren ücretsiz eğitimlerle engelli ve engelli aile çocukları hem futbol öğreniyor, hem de zamanlarını sporla geçiriyor. TDS Diyarbakır Şube Başkanı Mihdat Kavmaz, çocuklara daha sağlıklı eğitim verebilmek için sosyal faaliyetler yaptıklarını söyledi.

Kavmaz, “Proje kapsamında gençlerimize sağlıklı bir hayat sunabilmek adına bunu yapıyoruz. Ayrıca engelliler için eğitim sağlık ve spor projemizin kayıtları devam etmektedir. Kurs olarak el işi ve e-KPSS kayıtlarımız da devam ediyor. Kurslarımızın tamamı ücretsizdir. Amacımız engelli ve engelli aile bireylerine sahip çıkmaktır. Bu projelerle engellilerimizi sokaklara itilmekten kurtarmayı hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA