Nba Takımı Jazz Enes'i, Perkins'le Takas Yaptı

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Utah Jazz, Türk oyuncusu Enes Kanter'i, Oklahoma City Thunder'a verip, yerine Kendrick Perkins'i aldı.

Yahoo Sports'tan Adrian Wojnarowski, Enes Kanter'in yeni takımı Oklahoma City Tunder olduğunu bildirdi.
Takas döneminin son gününde gerçekleşen transferde, Türk oyuncusu Enes Kanter ve Steve Novak'ı Oklahoma City Thunder'a veren Utah Jazz, aynı takımdan Kendrick Perkins ve Grant Jerrett'i takıma kattı.
İlk olarak Wojnarowski'nin duyurduğu takasın, Kanter'in, Utah Jazz'da mutsuz olduğu için ayrılmak istemesi nedeniyle gerçekleştiği belirtildi.
Bu arada, Detroit Pistons da D.J Augustine ve Kyle Singler'i Oklahoma City'e gönderirken, bu takımdan Reggie Jackso'u aldı. 22 yaşındaki Kanter, 2011'den beri bünyesinde bulunduğu Jazz'da oynadığı 49 maçta, ortalama 27,1 dakika oyunda kalırken, 13,8 sayı, 7,8 ribaund ve 0,5 asist ortalamasıyla sezonu kapadı.
Transferiyle ilgili, sosyal medya hesabından açıklama yapan Kanter, son 4 yıl için Utah Jazz taraftarlarına, camiasına ve antrenörlere teşekkür etti.
Utah Jazz Başantrenörü Quin Snyder, takastan hemen önce yaptığı açıklamada, takımdan ayrılmak istediğini açıklayan Enes Kanter ile çalışmaktan memnun olduğunu bildirmişti.

Kaynak: AA