Vanlı Halterci Yarışmadan Dereceyle Döndü

Vanlı halterci Abdulhalim Sular, Trabzon'da düzenlenen Yıldızlar ve 15 Yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonasında, 69 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu.

Türkiye Halter Federasyonu 2015 Faaliyet Programı çerçevesinde Trabzon 19 Mayıs Spor Salonunda üç gündür devam eden, şampiyonaya 37 ilden 118'i kadın toplam 432 sporcu katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halter Takımı sporcularından Abdulhalim Sular da katıldığı ilk yarışmada başarı göstererek, 69 kilo yıldızlar kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.
Milli Halter Antrenörü Cihan Ertunç, yaptığı açıklamada, sporcusunun katıldığı ilk müsabakada Türkiye üçüncüsü olmasının kendilerini sevindirdiğini ifade etti.

Vanlı halterciler olarak katıldıkları birçok müsabakada sayısız kupa ve madalya kazandıklarını anlatan Ertunç, "Bu azimli ve kararlı çalışmalarımız sonucu, şu an Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinde, ülkemizi olimpiyatlarda temsil edecek milli takım kadrosunda, üç aday sporcumuz bulunmakta. Bu sporcular inşallah daha iyi bir performans sergileyerek, olimpiyat kadrolarında yer alacak. Hedefimiz dereceler elde ederek ilimizden milli takım kadrolarına daha çok sporcu kazandırmak" diye konuştu.

Kaynak: AA