Beşiktaş Liverpool maçı hakkında son dakika gelişmeleri

Beşiktaş bugün oynayacağı Liverpool maçı öncesi kar engeline takıldı. Beşiktaş Liverpool karşılaşması hakkında son dakika gelişen haberler ve oyuncuların son durumları haberimizde. Peki Beşiktaş Liverpool maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak işte detaylar.

Beşiktaş Liverpool maçı hakkında son dakika gelişmeleri
Liverpool ile bugün karşılaşacak siyah-beyazlılar, olumsuz hava şartları nedeniyle İngiltere'ye hareket edemedi-Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Vardar: "Yoğun kar yağışı nedeniyle uçağımız Atatürk Havalimanı'ndan Sabiha Gökçen'e gelemediği için Liverpool'a gidemiyoruz"-"Uçağımız gelmezse THY'den başka bir uçak talep edip Liverpool'a gideceğiz"

UEFA Avrupa Ligi 2. turunda bugün Liverpool ile karşılaşacak Beşiktaş, İstanbul'daki olumsuz hava şartları nedeniyle İngiltere'ye hareket edemedi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan saat 10.00'da özel uçakla İngiltere'ye gitmesi planlanan siyah-beyazlılar, yaşanan rötar nedeniyle BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde bekliyor.

Beşiktaş Kulübü Futbol A Takımından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mete Vardar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'daki yoğun kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda bulunan THY'ye ait uçağın, Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelemediği için gecikme yaşadıklarını belirtti.


Mete Vardar, saat 10.00 Liverpool'a hareket etmeleri gerekirken hala beklediklerini kaydederek, "Uçağımız sabah 06.30'da Atatürk Havalimanı'nda hazırdı. Ancak yoğun kar yağışı nedeniyle uçağımız Atatürk Havalimanı'ndan Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelemediği için Liverpool'a gidemiyoruz. Sabah 08.30'da Ümraniye'den çıkarak havalimanına gidecektik ancak rötardan dolayı takımı tesislerde bekletiyoruz" diye konuştu.

Liverpool'a gidememe gibi bir durumlarının olmadığını, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan uçakların kalktığı için UEFA'ya herhangi bir erteleme taleplerinin olamayacağını aktaran Vardar, "Bir şekilde gideceğiz. Eğer Atatürk Havalimanı'ndan uçağımız gelmezse THY'den başka bir uçak talep edip Liverpool'a gideceğiz" ifadelerini kullandı.
Liverpool Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?



Anfield Stadyum'unda oynanacak Liverpool Beşiktaş maçı 19 Şubat Perşembe akşamı saat 22:05'te ekranlara gelecek. Karşılaşma Star TV'den canlı olarak yayınlanacak. Karşılaşmayı Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetecek

26 Şubat Perşembe akşamı oynanacak Beşiktaş Liverpool karşılaşması ise saat 20:00'da Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Karşılaşmanın biletlerinin büyük ölçüde tükendiği gelen ilk haberler arasında

Liverpool evinde Türk takımlarına yenilmiyor
İngiliz ekibi, Anfield Road'da Türk takımlarıyla oynadığı 5 maçta yenilgi yüzü görmedi-Liverpool'daki 5 maçın 4'ünü kazanan, birinde berabere kalan "Kırmızılar", 15 gol atıp, sadece 2 gol yedi

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Liverpool, Avrupa kupalarında Türk takımlarına karşı evinde yenilmedi. Anfield Road Stadı'nda bugün Beşiktaş'ı ağırlayacak "Kırmızılar", Türk takımlarıyla Liverpool'da yaptığı 5 maçta 4 kez galip geldi, bir kez de berabere kaldı. Bu maçlarda rakip fileleri 15 kez havalandıran Liverpool, kalesinde ise sadece 2 gol gördü.

İlk olarak 1976-77 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Trabzonspor ile eşleşen İngiliz ekibi, deplasmanda 1-0 kaybettiği maçın rövanşını 3-0 kazandı.

2001-2002 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile karşılaşan Liverpool, evinde 0-0, İstanbul'da ise 1-1 berabere kaldı. Liverpool, 2005-2006 sezonunda aynı kupada yine Galatasaray'ın rakibi oldu. İngiliz ekibi bu kez iki maçı da 3-2 kazandı.

2007-2008 sezonunda bu kez Beşiktaş ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer alan "Kırmızılar", İstanbul'da 2-1 yenilip, Anfield Road'da 8-0'lık tarihi skoru yakaladı.

Son olarak 2010-2011 sezonunda Trabzonspor ile eşleşen İngiliz ekibi, evinde 1-0, deplasmanda ise 2-0 kazandı.

Liverpool, Türk takımlarıyla yaptığı toplam 10 maçta 5 galibiyet alıp, 2 kez berabere kaldı, 3 kez de sahadan mağlup ayrıldı. İngiliz ekibi, 21 gol atıp, kalesinde 10 gol gördü.

OYUNCULARIN SON DURUMU

Steven Gerrad oynayamayacak


Steven Gerrad geçtiğimiz haftalarda oynanan Tottenham maçında 68. dakikada sakatlandı ve 2-3 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor. Liverpool'un önemli silahlarından biri olan 35 yaşındaki orta saha oyuncusu, yüksek ihtimalle 19 ve 26 Şubat'ta oynanacak Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi 2. tur maçlarında forma giyemeyecek. Son haftalarda yıldızı parlayan Emre Can ise bu mevkiide Liverpool'un Beşiktaş karşısında en önemli kozu.

Beşiktaş'ta Tolga Zengin'in sakatlığı

Beşiktaş Bursaspor ile oynadığı 20. hafta karşılaşmasında talihsiz bir sakatlık yaşandı. Karşılaşmanın henüz 13. dakikasında yediği golün ardından sakatlanan Tolga Zengin yerini Cenk Gönen'e bıraktı. Saha içinde yapılan tedavinin ardından oynayamayacak durumda olduğu farkeden Tolga, oyundan çıktı. Tolga'nın en az 3 hafta sahalardan uzak kalacağı ve Liverpool maçlarında forma giymesinin zor olduğu gelen ilk bilgiler arasında

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç’in bir haftadan bu yana futbolcularına boş kaldıkça Liverpool ile bilgi verdiği, hatta ikili ve toplu görüşmelerle bu maçı önceden yaşamaya başladığı öğrenildi. Biliç’in en çok üzerinde durduğu konunun başında, enteresan analizlerin geldiği ortaya çıktı; "Hiçbir İngiliz takımı kötüyüm demez. Avrupa maçı oynayan bir takım, rakibim kötü diyerek onu hafife alıyorsa, biliniz ki başına büyük bir felaket geliyor demektir".

Bilic Liverpool maçı öncesi açıklamalarda bulundu

Hırvat teknik adam, Anfıeld Road’a çıkan takımların dikkat etmesi gereken hususları şu şekilde izah etti. "Liverpool,ya da bir başka İngiliz takımı ile oynarken topu kanatlara taşıtıp, orta imkanı veriyor iseniz. Bunun zorluklarına katlanmak zorundasınız.

Bu bakımdan, bizim sezon başından bu yana yaptığımız iyi savunma becerimizi ortaya koymamız şart. Motta ve Serdar’ın dikkat edeceği hususlar rakibe yakın oynamaktır. Countinho başlı başına bir yetenek. Ona boş alan bırakırsanız, Liverpool’un tüm atak teşebbüslerine imza atar. Sıska görüntülü bir canavardır. Müthiş şut atar. Menzilini kapatmak gerekiyor. Veli ve Atiba, orta alanda bu oyuncuya sürekli yakın durmaları gerekiyor. Skrtel, ölü toplarda ve kanat ortalarında çok etkili. Stoperlerimiz hata yapmamalı ve bu oyuncuya dikkat etmeli. Türk oyuncu Emrecan da tıpkı Coutinho gibi müthiş vuruyor. Boş bırakmaya gelmez. Sturridge’ye alan savunması yapmamız icap edecek. Tabi Markoviç de yabana atılacak bir oyuncu değil.

Peki biz ne yapacağız.?


İki Arsenal, bir Tottenham maçında ne yaptıysak onu yapacağız. Özellikle Emirates’te oynadığımız Arsenal maçındaki becerimizi ortaya koyarsak, rakibimizi güç durumlara sokabiliriz.

Bursaspor maçında ofans gücümü ortaya koyduk. Liverpool karşısında da bunu başarabiliriz. Şu an itibarıyla favori Liverpool. Maç başlayınca durum farklılık arz edecek, hatta bizim lehimize dönecektir. Bunu hissediyorum. Medya belki, 5 yıl önceki maçtan göndermeler (Onların tarihle pek fazla ilgisi yok. Gelecek ve önlerindeki maç önemlidir) yapabilir. Buna kulak asmayın. Seyirci faktörüne zaten alışıksınız. Ve en önemlisi onların seyircisini siz kendi seyirciniz gibi algılayın. Bu sayede moral motivasyonunuzu yükseltip daha iyi işler yapacaksınız. Gol bizim işimiz. Bunun için yeterli oyuncumuz ve gücümüz var. Pozisyona gireceğiz, yeter ki çok kaçırmayalım."

Sosa Liverpool maçı hakkında konuştu


UEFA Avrupa Ligi'nde İngiltere'nin Liverpool takımıyla yapacakları maça değinen Sosa, rakiplerine karşı oynamanın ve Avrupa'da devam etmenin güzel olduğunu vurguladı.
Liverpool'un Avrupa'da tarihi olan bir ekip özelliği taşıdığını kaydeden Jose Sosa, "Lig ve Avrupa çok farklı platformlar. Avrupa'da ligden daha fazla motivasyonla oynamalıyız. İki maç oynayacağız. Devam edeceğiz ya da eleneceğiz. Güzel maçlar olacak" diye konuştu.

Rakibi incelemenin teknik heyetin işi olduğunu anlatan siyah-beyazlı futbolcu, sahada oyuncuların yapacaklarının önemli olduğunu ve ellerinden gelenin en iyisini sahaya yansıtmaya çalışacaklarını söyledi.

Beşiktaş'ın kozu Demba Ba

Ligde üst üste 4 maçta gol atan Demba Ba, Avrupa'da takımına 8 gol kazandırdı-İngiltere'de oynadığı dönemde Liverpool'a karşı 5 maça çıkan siyah-beyazlı oyuncu, 2 gol atmayı başardı, 3 kez de galibiyet sevinci yaşadı

UEFA Avrupa Ligi 2. turu ilk maçında bugün İngiltere'nin Liverpool takımına konuk olacak Beşiktaş'ın kozu Demba Ba olacak.

Senegalli oyuncu, zorlu Liverpool maçı öncesi son karşılaşmalarda gösterdiği performansla dikkatleri çekti. Takımının yaptığı son 4 karşılaşmada da 5 kez gol sevinci yaşayan tecrübeli futbolcu, bu formuyla Liverpool karşısında da taraftarın umudu durumunda.

Liverpool'a daha önce 2 gol attı


İngiltere'de West Ham United, Newcastle United ve Chelsea formaları giyen Demba Ba, bu takımlarla Liverpool'a karşı 5 kez sahaya çıktı. Başarılı golcü, bu maçların üçünde galibiyet sevinci yaşadı.

Tecrübeli oyuncu, bu 5 karşılaşmada 2 kez gol sevinci yaşarken, gol attığı maçları formasını giydiği ekipler kazandı. Geçen sezon Premier Lig'de Chelsea'nin 2-0 kazandığı karşılaşmada 1 kez rakip fileleri havalandıran Demba Ba, 2010-2011'de de West Ham United formasıyla 1 kez daha Liverpool'a karşı gol sevinci yaşadı. Liverpool, Demba Ba'nın gol bulduğu karşılaşmada West Ham United'a 3-1 mağlup oldu.

Gol attığı maçlarda yenilmediler


Beşiktaş, Senegalli oyuncusunun gol attığı maçlarda yenilgi yüzü görmedi.
Demba Ba, şu ana dek 15 maçta gol atmayı başardı. Siyah-beyazlı ekip bu karşılaşmaların 13'ünü kazandı, 2'sinde ise berabere kaldı.