Kayserispor Şampiyonluğa Koşuyor

PTT 1. Lig'in lideri Kayserispor, yakın takipçisiyle aradaki puan farkını açarak Spor Toto Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerliyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, bir dönem Spor Toto Süper Lig'de başarılı sonuçlarla adından söz ettiren ancak geçen sezon futbolcuların uzun süren sakatlıkları ve formsuzlukları sonucu küme düşen sarı-kırmızılı kulüp, PTT 1. Lig'de sezona "Süper Lig" hedefiyle yola çıktı.
Ligde uzun süre zirve takibini sürdürdükten sonra 15. haftada liderlik koltuğuna oturan Kayserispor, 20. haftada en yakın takipçileri Adana Demirspor ile Antalyaspor'un yenilmesi ve Osmanlıspor'un berabere kalması sonucu rakipleriyle olan puan farkını açtı.
20 hafta sonunda 13 galibiyet ve 4 beraberlikle 43 puan toplayan Kayseri temsilcisi, Adana Demirspor'un 6 puan önünde liderliğini sürdürdü. Ligin ikinci yarısında oynadığı 4 maçta hanesine 12 puan yazdıran Kayserispor'da, bu hafta deplasmanda karşılaşacağı Samsunspor maçından da 3 puanla ayrılarak, galibiyet serisini sürdürmenin hesapları yapılıyor.
- Ligin en golcü takımlarından biri
Kayserispor, 20 maçta rakip fileleri 35 kez havalandırarak ligin en golcü takımlarından biri oldu. Sarı-kırmızılı kulüpte, 11 golle tecrübeli golcü Mert Nobre ilk sırada yer aldı. Nobre'yi 5 golle Turgut Doğan Şahin, 4 golle de Bobo takip etti.
Öte yandan Kayserispor, 20 haftada kalesinde gördüğü 14 golle ligin en az gol yiyen takımı unvanını da elde etti.
- "Oyuncularım özveriyle çalışıyor ve karşılığını alıyor"
Kayserispor Teknik Direktörü Cüneyt Dumlupınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig hedeflerine emin adımlarla gittiklerini söyledi.

Çok kaliteli oyunculardan kurulu bir takım olduklarını aktaran Dumlupınar, şöyle devam etti:
"Kayserispor çok büyük bir camia. Geçen sezon şanssızlıklar sonucu Spor Toto Süper Lig'den düşmüştük. Tekrar olması gereken yere çıkmak için çok büyük mücadele veriyoruz. Ligde 20 hafta sonunda lider konumda bulunuyoruz. Ligin tamamlanmasına daha 14 hafta var. Her maça tek tek düşünerek çıkıyoruz ve en iyi oyunumuzu sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Rehavete kapılmadan kalan 14 haftada da maçlarımızı kazanarak, Spor Toto Süper Lig'e çıkacağımıza inanıyoruz. Oyuncularım özveriyle çalışıyor ve karşılığını alıyor. İnşallah bundan sonra da taraftarımızın yüzünü güldürecek sonuçlar alırız."

Kaynak: AA