Saraçoğlu Hobi Bahçeleri'nde Sona Yaklaşıldı

Karatay Belediyesince 2015 yılı itibarıyla 4 yıllığŸına vatandaşŸlara tahsis edilecek, SaraçoğŸlu Mahallesi Hobi Bahçesi parsellerinde sona gelindi.

Domates, biber, patlıcan, salatalık, fasulye gibi birçok ürünü yetişŸtirme fırsatı bulan vatandaşŸlar, doğŸa ile iç içe olmanın huzuruyla, hem aile bütçesine katkıda bulunuyor hem de kendi yetişŸtirdiğŸi ürünleri tüketme imkanı buluyor.
Sıkı yapılaşŸma ve BüyükşŸehirde yaşŸamanın getirdiğŸi yoğŸun stresi ortadan kaldırmak amacıyla oluşŸturulan Karatay Belediyesi Hobi Bahçeleri özellikle memur, işŸçi, esnaf ve emekli vatandaşŸların yanı sıra toplumun her kesimi tarafından kullanılıyor.
Karatay Belediye BaşŸkanı Mehmet Hançerli, yaptığŸı konuşŸmada, 140 bin metrekare alanda 431 parselin bulunduğŸunu dile getirdi.
Bahçelerin, şŸehir hayatından bunalan insanların doğŸaya olan özlemini gidermek ve yetişŸtirilen ürünlerden faydalanmalarını sağŸlamak amacıyla oluşŸturulduğŸunu belirten Hançerli, şŸunları kaydetti:
"Hem de boşŸ zamanlarını en güzel şŸekilde değŸerlendirebilmeleri amacıyla tanzim ettik. Bahçeler kentleşŸme süreci ile topraktan ve doğŸadan uzaklaşŸan ve kendi yetişŸtirdiğŸi organik ürünleri tüketmek isteyenler için güzel bir fırsat. LJevre düzenlemelerinde son aşŸamaya gelinen SaraçoğŸlu Hobi Bahçesinde şŸu ana kadar 46 bin 100 bitkiyi toprakla buluşŸturduk. Eski hobi bahçelerinde bulunan ağŸaçlar da buraya nakledilecek. Parsellerin tel örgü çekimleri tamamlandı. YeşŸil alanlar için derin kuyu açımı ve KOSKİ'ye ait su tesisatı döşŸendi, elektrik, kamera ve projektör tesisatı çekildi. SaraçoğŸlu Hobi Bahçelerinde yeşŸil alanların yanı sıra, kaya bahçeleri, çocuk parkı, futbol, basketbol sahaları ve tenis kortu da yer alacak."
Hançerli en kısa sürede Hobi Bahçelerini ocak ayında çekilen kura ile kazanan hak sahiplerine teslim edeceklerinin altını çizdi.
 

Kaynak: AA