Galatasaray, Bursaspor'la Yenişemedi

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Bursaspor'u konuk eden Galatasaray, rakibiyle 2-2 berabere kalarak zirve yarışında çok önemli 2 puan kaybetti.

Oldukça yüksek tempoda geçen maçın 19. dakikasında Umut Bulut'la öne geçen sarı-kırmızılı ekip, 45. dakikada Volkan Şen'in, 53. dakikada da Fernandao'nun gollerine engel olamayınca, 2-1 yenik duruma düştü. Emre Çolak'ın 82. dakikada penaltıdan bulduğu golle skoru 2-2 yapan "Cim Bom", sahadan 1 puanla ayrılabildi.
Penaltıya sebep olan Volkan Şen'in ikinci sarı kart sonrası kırmızı kartla oyundan atılmasının ardından baskısını artıran Galatasaray, kalan sürede kendisini galibiyete taşıyacak golü bulamadı.
Ligin 18. haftasını 39 puanda tamamlayan Galatasaray, 42 puanlı lider Fenerbahçe'nin 3 puan, 41 puanlı Beşiktaş'ın ise 2 puan gerisinde 3. durumda yer aldı.
- Hamzaoğlu yönetiminde ligde ikinci puan kaybı
Galatasaray, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde çıktığı 7. lig maçında ikinci puan kaybını yaşadı.
Hamzaoğlu yönetiminde ligde yenilgi yüzü görmeyen sarı-kırmızılı ekip, 1-1 eşitlikle tamamlanan Gençlerbirliği müsabakasının ardından, Bursaspor karşısında da 2-2'lik skorla puan kaybetti.
- Sabri Sarıoğlu sakatlandı
Galatasaray'da Sabri Sarıoğlu, sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.
Maçın ilk yarısında sağ arka adalesinde ağrı hisseden Sabri, ilk önce saha kenarına gelip tedavisini yaptırmasının ardından bir süre oyuna devam ederken, daha sonra kenar yönetimine oyundan çıkarılması için işaret yaptı.
Sabri, müsabakanın 39. dakikasında yerini Sinan Gümüş'e bırakmak zorunda kaldı.
- Volkan Şen, taraftarlarla tartıştı
Bursasporlu futbolcu Volkan Şen, ilk yarının bitimi sonrası sarı-kırmızılı bazı taraftarlarla tartışma yaşadı.
İlk yarının bitiş düdüğünün ardından oyuncular soyunma odasının yolunu tutarken, tünele girmek yerine tribüne yönelen Volkan, burada bazı taraftarlarla ağız dalaşı yaşadı.
Volkan'ın görevliler tarafından soyunma odasına götürülmesinin ardından tribüne giren güvenlik güçleri, tartışmaya karışan taraftarları bulmaya çalıştı.
- Bursaspor'da 3 cezalı
Yeşil-beyazlı ekipte Volkan Şen kırmızı kart, Cedric Bakambu ve Renato Civelli ise sarı kart görerek cezalı duruma düştü.
Karşılaşmanın 51. dakikasında ilk sarı kartını gören Volkan Şen, 81. dakikada penaltıya neden olduğu pozisyonda ikinci sarı kartını aldı ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Gördüğü kırmızı karttan sonra oldukça üzülen Volkan'ı, Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, çıkış tüneline gelerek teselli etti. Volkan, maçın kalan dakikalarını çıkış tünelinin önünden takip etti.
Yeşil-beyazlı ekipte, 63. dakikada Bakambu ve 80. dakikada Civelli, hakem Fırat Aydınus'tan sarı kart gördü.
Bakambu ile Civelli, bu sezonki 4. sarı kartlarını alarak cezalı duruma düşüp Volkan'la birlikte takımlarının 19. haftada Gençlerbirliği ile yapacağı müsabakada oynama şansını kaçırdı.
- Fernandao durdurulamıyor
Galatasaray karşısında Bursasspor'u 2-1 öne geçiren golü atan Fernandao, ligde üst üste 7. maçında da skora katkı yaparak serisini sürdürdü.
Bu sezon ligde 12 gole ulaşan Fernandao, gol krallığı yarışının zirvesinde Trabzonsporlu Oscar Cardozo ile yer aldı.
Fernandao, ligin son 3 sezonunda üst üste 7 maçta da gol atmayı başaran ilk oyuncu oldu. Daha önce 2011-2012 sezonunda Burak Yılmaz, Trabzonspor formasıyla benzer bir seriye imza atarak, üst üste 7 maçta skora katkı yapmıştı.
Öte yandan, Bursaspor'un ilk golünü kaydeden Volkan Şen ise ligdeki gol sayısını 7'ye çıkardı. Yeşil-beyazlı oyuncu, henüz ikinci yarının ilk haftası olmasına karşın, lig kariyerindeki en golcü sezonuna ulaştı.
- Bursaspor'un galibiyet serisi sonlandı
Galatasaray ile 2-2 berabere kalan Bursaspor, 3 maçlık galibiyet serisini sonlandırdı.
Ligin 14. haftasında Trabzonspor ile 3-3 berabere kaldıktan sonra, 15. haftada Gaziantepspor'u 2-1, 16. haftada Akhisar Belediyespor'u 3-1 ve 17. haftada da Torku Konyaspor'u 3-2 yenen yeşil-beyazlılar, Galatasaray karşısında 1 puana razı oldu.

Kaynak: AA