Arena'da dört dörtlük maç

Spor Toto Süper Lig'de zirve yarışı veren Galatasaray, çıkıştaki Bursaspor'u ağırladı. Adeta nefesleri kesen maç sonunda skorbord 2-2'lik beraberliği gösteriyordu.

Arena'da dört dörtlük maç
Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray sahasında Bursaspor'u ağırladı.

Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan maç müthiş bir tempoda geçti. 90 dakikanın sonunda gülen çıkmadı ve mücadele 2-2 sonuçlandı.

Galatasaray maçın 20. dakikasında Umut'un kafa golüyle 1-0 öne geçti. Bursaspor 44'te Volkan Şen'le skoru 1-1 yaparken 54'te Fernandao'nun kafa golü ile 2-1 öne geçti. 82'de sahneye çıkan Emre Çolak penaltıdan kaydettiği golle maçın sonucunu belirledi: 2-2.

Bursaspor'da Volkan Şen maçında 82. dakikasında neden olduğu penaltı sebebiyle kırmızı kart gördü.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 39 yaparken Bursaspor 30 puana yükseldi. Ligin 19. haftasında Bursaspor sahasıda Gençlerbirliği'ni konuk edecek. Galatasaray ise deplasmanda Eskişehirspor'la karşılaşacak.

HAMZAOĞLU'DAN MEVKİ DEVRİMİ


Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Bursaspor'u konuk eden Galatasaray, ligde son oynanan Çaykur Rizespor maçının ilk 11'inde 2 değişiklikle sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Çaykur Rizespor maçında sarı-kart cezalısı durumuna düşen Selçuk İnan'dan bu maçta faydalanamazken, Bruma'ya da yedekler arasında şans verdi. Bu isimlerin yokluğunda Olcan Adın ile Chedjou görev aldı.

Bruma'nın yerine sağ kanatta Olcan Adın görev alırken, Selçuk İnan'ın yokluğunda ise Melo'nun yanında Emre Çolak ön libero olarak oynadı.

Chedjou'nun takıma dönmesiyle savunma dörtlüsü Sabri Sarıoğlu, Koray Günter, Chedjou, Hakan Balta şeklinde oluştu, Alex Telles ise bu kez sol açıkta görev yaptı.

TARAFTAR İLGİSİ ARTTI

Sarı-kırmızılı taraftarların Bursaspor maçına olan ilgisi, son oynanan karşılaşmalara oranla daha yüksek oldu.

Türk Telekom Arena tribünlerinde son dönemde alışılmış hale gelen boşlukların, Bursaspor karşılaşmasında azaldığı görüldü.

Öte yandan, Bursaspor'u desteklemek için Türk Telekom Arena'ya gelen yaklaşık 2 bin kişilik taraftar grubu da kendilerine ayrılan bölümü önemli ölçüde doldurdu.

İNANILMAZ TEMPO


Maçın ilk düdüğü ile birlikte özellikle Bursaspor yüksek bir tempo ile oyuna başladı. İlk 13 dakika içerisinde rakip kaleye 6 şut çeken ve bunun 4 tanesinde çerçeveyi bulan Bursaspor'a karşı Galatasaray sadece 1 şut çekti ve o da üsttan auta çıktı.

Maçın 8. dakikasında Volkan'ın kullandığı frikik adeta direği yalayarak auta çıktı. 10. dakikada kullanılan kornerde Fernandao çok iyi yükseldi ve kafayı vurdu. Ağlarla buluşmak üzere olan topu Sabri çizgi üzerinden çıkardı. 12. dakikada topla beraber ceza alanına giren Ozan Tufan'ın yakın mesafeden yaptığı vuruş Muslera'da kaldı.

ÖNCE UMUT SONRA VOLKAN

Bursaspor'un baskısını üzerinde hisseden Galatasaray ilk atağında golü buldu. 20. dakikada soldan Sneijder'in tek pasına Olcan hareketlendi. Son çizgiye inmek üzere olan Olcan şık bir orta açtı ve Umut iki stoperin arasından kale ağzında yükselerek sert bir kafa vuruşuyla skoru 1-0 yaptı.

Golden sonra ataklarını sürdüren Bursaspor 26. dakikada iki rakibinden sıyrılan ve sağdan ceza alanına giren Bakambu sert bir şut çekti ancak vuruşu yan ağlarda kaldı. 44. dakikada ise Belluschi'nin 40 metrelik pasına çok iyi hareketlenen Volkan, savunmanın arkasına kaçtı. Ceza alanına girer girmez vuruşunu yapan Volkan skora dengeyi getirdi: 1-1.

PERDE GOLLE AÇILDI

İlk yarı 1-1'lik beraberlikle biterken ikinci yarıya yine Bursaspor'un baskılı oyuna ile başlandı. 'Timsahlar' bunun meyvesini de kısa bir zaman diliminin ardından topladı.

54. dakikada kazanılan kornerde Volkan Şen altıpasa doğru ortaladı. Hiçbir Galatasaraylı tarafından marke edilmeyen golcü Fernandao oldukça rahat bir pozisyonda kafa vuruşunu yaptı ve takımını öne geçirdi: 2-1.

Dakikalar 71'i gösterdiğinde ise Galatasaray mutlak bir golden oldu. Emre Çolak 4 Bursasporluyu birden geçerek topu kaleye gönderdi. Sert şutunda Harun'dan seken meşin yuvarlağı Yekta iyi takip etti ve kale ağzına doğru gönderdi. Umut Bulut tam boş kaleye golü atmak isterken Şener ters kademeden gelerek müdehalede bulundu ve skora yeniden denge gelmesini engelledi.

BURSASPOR KENDİNİ YAKTI

Maçın 81. dakikasında Bursaspor adeta 3 puanı kendi elleriyle geri çevirdi. Ceza alanı çizgisi üzerinde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Sneijder'in vuruşunu Volkan Şen eliyle kesince Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Volkan bu pozisyon sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kalırken topun başına geçen Emre Çolak, 100. lig maçında attığı golle beraberliği getirdi: 2-2

CANLI ANLATIM

Galatasaray 2 Bursaspor 2

94' Hakem Fırat Aydınus maçı bitiren düdüğünü çalıyor ve müsabaka 2-2'lik sonuçla sona eriyor.

93' Bursaspor'da son oyuncu değişikliği de gerçekleşiyor. Fernando Belluschi oyundan çıkarken, yerine giren isim ise Enes Ünal oluyor.

92' Ceza sahası yayının solunda topla buluşan Wesley Sneijder pasını Sinan Gümüş'e atıyor. Ceza sahası içinde sol çaprazda topla buluşan Sinan topu sağına çektikten sonra şutunu çekiyor ancak kaleci Harun Tekin topun ağlara gitmesini engelliyor.

91' Sağ kanatta Emre Çolak ortasını arka direğe doğru açıyor. Arka direkte topa iyi yükselen Felipe Melo kafayla şutunu çekiyor ancak kaleci Harun Tekin yavaş gelen bu şutu zorlanmadan kurtarmayı başarıyor.

90' Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 4 dakika ilave ediliyor.

88' Galatasaray sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Emre'nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Atağın devamında Sneijder'in kaleye şutunda top üstten dışarıya gitti.

87' Bursaspor'da Bekir Yılmaz'ın yerine Samuel Holmen oyunda.

86' Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Telles'in ceza alanına ortasında Emre topu Sneijder'e indirdi ama Sneijder'in sert şutu üstten az farkla dışarıya gitti.

85' Orta alanda gerçekleşen top kapma mücadelesinde Melo, Şamil'e faul yaptı.

84' Bursaspor'da Fernandao'nun yerine Şamil Cinaz oyunda.

82' Emre Çolak, kullandığı penaltı vuruşunda top sağ köşeden ağlara gönderdi. Emre Çolak, Galatasaray formasını bugün 100. kez giyiyor.

82' GOL! Emre Çolak (p)


81' PENALTI! Kullanılan serbest vuruşta Sneijder'in doğrudan kaleye gönderdiği topa Volkan Şen eliyle müdahale etti. Volkan Şen önce ikinci sarı ve ardından kırmızı kartı görerek oyun dışında kaldı.

80' Bursaspor'da Civelli, ceza yayında topa eliyle müdahale etti ve Galatasaray tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak. Civelli, sarı kart gördü.

79' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sneijder'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

78' Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Telles'in ceza alanına ortasında savunmaya çarpan top kornere gitti.

77' Galatasaray'da Bruma, sağ kanatta topu aldı ve hızla rakip ceza alanına kadar gitti ama Sneijder'e ara pasında savunma araya girdi.

76' Galatasaray'da Aurelien Chedjou'nun yerine Bruma oyunda.

75' Bursaspor'da Volkan Şen, rakip yarı alanın ilk metrelerinde topla buluştu ama Yekta'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Karar serbest vuruş.

74' Galatasaray'da son oyuncu değişikliği birazdan gerçekleşecek. Bruma oyuna girecek.

73' Kullanılan serbest vuruşta Sneijder'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

72' Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Yekta, Ozan'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

71' Galatasaray inanılmaz bir pozisyonu değerlendiremedi. Emre, rakip ceza alanı yakınlarında tam 5 rakibinden sıyrılıp kaleye şutunu çekti. Kaleci Harun'dan dönen topu Yekta kale sahasına çevirdi ama Umut'tan önce son anda Şener'in müdahale ettiği topu kaleci Harun kontrol etti.

70'
Son bölümde tempo biraz düşmüş durumda. Mücadelede artık son 20 dakikanın içindeyiz.

68' Kullanılan serbest vuruşta Belluschi'nin doğrudan kaleye gönderdiği top üstten az farkla dışarıya gitti.

67' Gelişen Bursaspor atağında rakip ceza alanı ön bölümünde Melo, Belluschi'nin ayağına bastı ve karar serbest vuruş.

66' Bursaspor'da Volkan Şen yine sakatlık geçirdi ama yapılan tedavisinin ardından oyuna devam ediyor.

65' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.

64' Galatasaray gole yaklaştı. Sneijder'in sol kanattan ceza alanına ortasında Umut topa yükseldi ama Harun topu kornere tokatladı.

63' Sarı kırmızılılar, rakipleri karşısında ikinci yarıda henüz istediği pozisyonları bulabilmiş değil.

61' Bursasporlu Bakambu,  Alex Telles'e yaptığı faulden sonra sarı kart gördü.

61' Kullanılan serbest vuruşta Sneijder'in doğrudan kaleye gönderdiği top üstten farklı şekilde dışarıya gitti.

60' Emre'ye yapılan faul sonrasında Galatasaray Sneijder ile cezasahasının sağ çaprazından tehlikeli bir yerden serbest vuruş kullanıyor.

59' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Volkan'ın ceza alanına ortasında savunmada Koray topu karşıladı.

58' Bursaspor Ozan ile gol pozisyonuna giriyor. Cezasahası dışından gollük vuruşunu Chedjou son anda ayak koyarak uzaklaştırıyor.

56' Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Olcan yerini Yekta Kurtuluş'a bırakıyor.

55' Kullanılan serbest vuruşta Sneijder'in doğrudan kaleye gönderdiği top baraja takıldı. Atağın devamında Sneijder, ceza alanı dışından kaleye şutunu gönderdi ama sonuç çıkmadı.

54' Gelişen Galatasaray atağında Sneijder, rakip ceza alanı ön çizgisine çok yakın bir noktada sol çaprazda rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Oldukça tehlikeli bir nokta.

53' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Volkan'ın ceza alanına ortasında Fernandao'nun kafa vuruşu sol köşeden ağlarla buluştu.

53' GOL Fernandao

50' Bursaspor'da Volkan Şen, Koray Günter'e yaptığı sert müdahalenin ardından sarı kart gördü.

49' Fernandao, Hakan Balta'ya baskı yaparak topu rakibinden söküp aldı ve ceza alanına girip pasını Bakambu'ya verdi ama Bakambu'nun vuruşunda top Muslera'da kaldı.

48' Bu arada Galatasaray'da Hakan Balta ve Bursaspor'da ise Volkan Şen sakatlık geçirdiler ve iki oyuncunun da tedavisi yapılıyor.

47' Bursaspor 2. gole çok ama çok yaklaştı. Belluschi'nin ara pasında Bakambu sol çaprazdan ceza alanına girip kaleye vuruşunu yaptı ama Muslera geçit vermedi.

46' İkinci yarı Bursasporlu oyuncuların vuruşuyla başladı...

D.A. Galatasaray - Bursaspor mücadelesinin ilk yarısı Umut Bulut ve Volkan Şen'in karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi.

D.A. Mücadelenin hakemi Fırat Aydınus, ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı.

45' İlk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi.

45' Orta yuvarlak içinde topla buluşan Belluschi, savunma arkasına iyi sarkan Volkan'a harika bir pas attı. Topu kontrol eden Volkan, ceza alanına girdi ve karşı karşıya pozisyonda topu sağ köşeden ağlara gönderdi.

45' GOL! Volkan Şen

43' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sneijder'in kale sahasına ortasında Hakan topa yükseldi ama top kafasını sıyırdı ve diğer kanattan taca çıktı.

42' Galatasaray'da Olcan sol kanatta topla buluştu ve ceza alanına ortasını yaptı ama Civelli'den seken top kornere gitti.

41' Galatasaray sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Sneijder'in ceza alanına ortasında Melo'nun kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti.

40' Gelişen Bursaspor atağında Volkan'ın pasında topla buluşan Fernandao, ceza alanına girip topu içeriye çevirdi ama orada hiç bir arkadaşı yoktu.

39' Sarı kırmızılı ekipte Sabri Sarıoğlu'nun yerine Sinan Gümüş oyunda.

37' Bu arada Galatasaray'da sakatlık yaşayan Sabri Sarıoğlu, oyuna devam edemeyecek.

36' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunmanın karşıladığı topu sol kanatta Sneijder kontrol edip bir orta da o yaptı ama savunma topu bir kez daha karşıladı. Bu topu da Emre kontrol edip kaleye uzak mesafeden şutunu gönderdi ama top üstten dışarıya gitti.

35' Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Melo'nun pasında topla buluşan Sabri'nin ceza alanına ortasında savunmada Bekir topu kornere gönderdi.

34' Gelişen Bursaspor atağında sol kanatta topla buluşan Volkan'ın uzak direk yakınlarındaki Bakambu'ya ortasında top Bakambu'yu aştı ve oyun alanını terk etti.

33' Bu arada Bursaspor yarı alanında Olcan, rakibine faul yaptı. Ardından Olcan ve Serdar arasında gerginlik yaşandı ve hakem Fırat Aydınus şu anda iki oyuncuyu uyarıyor.

32' Bursaspor son bölümde oldukça etkili. Bu kez Volkan Şen, ceza alanı dışından kaleye sert bir şut gönderdi ama top Muslera'nın kontrolünde dışarıya gitti.

31' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.

30' Bursaspor'da Bakambu bu kez sol çaprazdan ceza alanına girip karşı karşıya kaldı ama geriden gelen Chedjou son anda topa ayak koydu ve topu kornere gönderdi.

29' Bir başka Bursaspor atağında Belluschi'nin uzak mesafeden kaleye vuruşunda top üstten dışarıya gitti.

28' Gelişen Bursaspor atağında sağ kanatta topla buluşan Ozan, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

27' Bursaspor beraberlik golüne çok yaklaştı. Savunma arkasına iyi sarkan Bakambu, Fernandao'nun aşırttığı topa hareketlendi ve ceza alanı içinde kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı ama vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

26' Gelişen Bursaspor atağında sol kanatta topla buluşan Bakambu'nun ceza alanına ortasında Muslera topun sahibi oldu.

25' Kullanılan serbest vuruşun ardından rakip ceza alanına yakın bir noktada topla buluşan Sneijder'in ara pasında Telles topa hareketlendi ama son anda savunma topu uzaklaştırdı.

24' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Melo, Belluschi'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

22' Bursaspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Sabri, rakibine faul yaptı.

21' Galatasaray, rakip yarı alana yerleşmiş durumda. Sol kanatta topla buluşan Sneijder'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

20' Galatasaray, sol kanattan bu kez köşe vuruşu kullandı. Sneijder'in ceza alanına ortasında kafalardan seken topu Bakambu uzaklaştırdı.

19' Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Sneijder'in pasında topla buluşan Olcan'ın ortasında Umut Bulut'un yakın mesafeden sert ve etkili kafa vuruşunda top ağlarla buluştu.

19' GOL! Umut Bulut

18' Mücadelenin temposu bir an düşmüyor. Bir başka Galatasaray atağında Emre'nin ara pasında Telles, ceza alanına hareketlendi ama son anda Serdar Aziz topu söküp aldı.

17' Galatasaray gole çok yaklaştı. Sağ çaprazdan Melo'nun ara pasında Olcan ceza alanına güzel kaçtı ama santimlerle ofsaytta kaldı.

16' Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Sneijder'in ceza alanına ortasında savunmada Civelli topu karşıladı. Bu arada Fernandao bir sakatlık geçirdi ve oyun alanının kenarında tedavisi yapılıyor.

15' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sneijder'in ceza alanına ortasında savunmaya yardıma gelen Fernandao topu uzaklaştırdı.

14' Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Olcay'ın pasında Emre'nin ceza alanına yerden ortasında Umut'tan önce son anda savunma müdahale etti ve top kornere gitti.

13' Pozisyonun devamında sol kanattan bindiren Telles'in ortasında arka direkte topla buluşan Sabri'nin vuruşunda top üstten dışarı gitti.

12' Bursaspor bu kez Ozan Tufan'la gole çok yaklaştı! Melo'nun top kaybında kaleci Muslera'yla karşı karşıya kalan Ozan'ın vuruşunda Muslera başarılı.

11' İlk 10 dakika itibariyle Bursaspor'un etkili oyunu ve pozisyonları var.

10' Volkan Şen'in kullandığı kornerde Fernandao'nun kafa vuruşunu Sabri Sarıoğlu çizgiden çıkardı.

9' Bursaspor Fernandao ile gole çok yaklaştı. Emre Çolak'ın kaybettiği topu ceza alanında bulunan Fernandao'ya atan isim Volkan oldu. Çaprazdan kaleci Muslera'yla karşı karşıya kalan Fernandao'nun vuruşunu Muslera kornere gönderdi.

8' Volkan Şen'in kullandığı frikik barajı geçti ancak az farkla dışarı gitti. Reklam panolarından filelere çarpan top Bursaspor taraftarında bir anlık gol sevincine neden oldu

7' Bursaspor, kaleyi karşıdan gören bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

7' Felipe Melo, hızlı çıkan Volkan Şen'i yerde bıraktı ve sarı kart gördü.

6' Civelli uzun topta Fernandao'yu bulmak istedi. Top Koray'ın kontrolünde Muslera'ya geldi.

5' Serdar Aziz, orta alanın sol bölümünde Umut'u faulle durdurdu. Atışı Galatasaray kullanacak.

4' Hakan Balta'nın sol çizgiye pasında Alex Telles ofsayta yakalandı.

3' Volkan Şen'in ön direğe kullandığı kornere Fernandao vuramadı. Galatasaray savunması topu uzaklaştırdı. Dönen top yine Fernandao'nun önünde kaldı vuruşunda top auta gitti.

3' Bursaspor Belluschi'yle soldan geldi. Koray'ın müdahalesinde top kornere gitti.

2' Başlama vuruşuyla birlikte Türk Telekom Arena'yı dolduran Galatasaraylı taraftarlar takımlarını desteklemeye başladı.

1' Mücadele Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı.



GALATASARAY-BURSASPOR

Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
Saat: 20:00
Yayın: Lig TV & Skorer Görüntülü Canlı Anlatım
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Galatasaray: Muslera, Sabri, Chedjou, Koray, Hakan Balta, Alex Telles, Melo, Emre Çolak, Sneijder, Olcan, Umut
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

Bursaspor: Harun, Şener, Serdar, Civelli, Emre, Şamil, Ozan, Volkan, Belluschi, Bakambu, Fernandao
Teknik Direktör: Şenol Güneş