Beşiktaş: 2 Mersin İdmanyurdu: 1

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Beşiktaş ile Mersin İdmanyurdu karşılaştı. Mücadelede gülen taraf Beşiktaş oldu.

Beşiktaş: 2 Mersin İdmanyurdu: 1
Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Beşiktaş ile Mersin İdmanyurdu karşı karşıya geldi.

Osmanlı Stadı'nda oynanan karşılaşma siyah-beyazlıların 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlandı.

Beşiktaş'ın gollerini 30. dakikada Olcay Şahan ile 65'te Demba Ba kaydetti. Mersin'in tek golünü 61'de Sinan Kaloğlu attı.

Alınan bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 41 yaparken, Mersin 23 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Slaven Bilic'in öğrencileri deplasmanda Çaykur Rizespor ile mücadele edecek. Mersin İdmanyurdu sahasında Kasımpaşa'yı konuk edecek.

BILIC'TEN 2 DEĞİŞİKLİK


Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu'nu Ankara'daki Osmanlı Stadı'nda konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic, takımını geçen haftaya göre 2 değişiklikle sahaya sürdü.

Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı geçen Veli Kavlak, ligde Gençlerbirliği, Ziraat Türkiye Kupası'nda Adana Demirspor ve Sarıyer maçlarına ilk 11'de başlayan Necip Uysal'dan formayı devraldı.

Atiba Hutchinson'un yokluğunda ise Sosa ilk 11'de şans buldu.

TOLGAY VE OPARE KULÜBEDE


Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Daniel Opare ve Tolgay Arslan, Mersin İdmanyurdu karşısında yedek soyundu.

Bir diğer yeni transfer Milosevic ise kadroda yer almadı.

FRANCO CEZASINI TAMAMLADI


Gençlerbirliği maçında kırmızı kart gören Franco, Mersin İdmanyurdu karşısında takımındaki yerini aldı.

Pozisyon gereği gördüğü kırmızı kartla bir maç ceza alan ve bu cezasını Türkiye Kupası'ndaki Sarıyer maçında tamamlayan Kolombiyalı savunma oyuncusu, ilk 11'de sahaya çıktı.

Başkentte Beşiktaş'ın kalesini Tolga Zengin korurken, savunma hattını Serdar Kurtuluş, Pedro Franco, Ersan Gülüm ve Ramon Motta oluşturdu.

Siyah-beyazlı takımın orta sahasında Veli Kavlak, Gökhan Töre, Sosa ve Olcay Şahan görev yaptı. Forvet hattında ise tek başına Senegalli golcü futbolcu Demba Ba yer aldı.

4 EKSİK VAR

Siyah-beyazlı ekipte 4 futbolcu, sakatlıkları nedeniyle başkentte forma giyemedi.

Sakatlıklıkları bulunan Mustafa Pektemek, Tomas Sivok, Hutchinson ve Cenk Tosun Ankara'ya getirilmedi.

Teknik direktör Bilic, ayrıca Uğur Boral'ı da 18 kişilik maç kadrosuna dahil etmedi.

ÇALIMBAY'DAN 3 DEĞİŞİKLİK


Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, geçen hafta 2-2 berabere kaldıkları İstanbul Başakşehir maçının kadrosunda 3 değişikliğe gitti.

Beşiktaş'ın eski kaptanlarından tecrübeli teknik adam, kaleci Nihat Şahin'in yerine Mihaylov, kart cezalısı Khalili'nin yerine Mehmet Taş ve Sinan Kaloğlu'nun yerine de Nakoulma ile maça başladı.

Mersin İdmanyurdu'nda, sakatlıkları bulunan Oktay Delibalta ile Pedriel, bu mücadelenin kadrosuna dahil edilmedi. Öte yandan kart cezası bulunan Khalili de kırmızı-lacivertlilerde forma giymedi.

OLCAY ŞAHAN AÇILIŞI YAPTI


Karşılıklı gelişen ataklarda her iki takım da bir an önce golü bulmak isterken siyah beyazlı takım aradığı golü Olcay Şahan ile yakaladı.

Dakikalar 30'u gösterdiğinde gelişen Beşiktaş atağında ceza alanının hemen dışında topla buluşan Gökhan'ın Olcay'a şık pasında Olcay topu kontrol edip karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

İlk devrenin son bölümlerinde Mesrin İdmanyurdu'da Welliton 41'de gole yaklaştı. Welliton, sağ çaprazdan ceza alanına girip dar açıdan vuruşunu yaptı ama savunmadan seken top yan ağlarda kaldı ve ilk devre 1-0 sona erdi.

SİNAN KALOĞLU EŞİTLEDİ


Rakibine oranla topla daha fazla oynayan Beşiktaş, ikinci golü aradığı dakikalarda kalesinde şok bir gol gördü. 61. dakikada Sinan Kaloğlu maça eşitliği getirdi. Sağ kanattan gelişen Mersin İY atağında Serkan, topu son çizgi yakınlarından topu içeriye çevirdi ve topu kontrol eden Sinan'ın kaleye sert şutunda top ağlarla buluştu.

DEMBA BA CEVABI VERDİ

Sinan'ın golünün şokunu atlatmak isteyen Beşiktaş, Senegalli golcüsü Demba Ba ile adeta hayat buldu. 65. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Sosa'nın ara pasında ceza alanına giren Demba Ba'nın sağ çaprazdan kaleye şutunda kaleci Mihaylov'dan seken top Demba Ba'nın da kalçasından sekti ve yükseklik kazanıp ağlarla buluştu.

SON BÖLÜMLER NEFES KESTİ

2-1'lik skor her iki takımın da hızını kesmezken Beşiktaşlı taraftarlar Osmanlı Stadı'nda takımlarına büyük destek verdi. Bu dakikalarda en etkii gol pozisyonunu yine Demba Ba yakaladı.

83'te savunmadan atılan uzun topa hareketlenen Demba Ba, ceza alanına kadar gidip Mitrovic'in savunması altında vuruşunu yaptı ama top kaleci Mihaylov'dan sekti ve ardından Mitorvic topu uzaklaştırdı.

Kalan dakikalarda gol çabaları sonuç vermedi ve Beşiktaş 2-1 kazandı.