Termalspor, Sakarya'yı Farklı Geçti

Türkiye Hentbol 1. Ligi’nde mücadele eden Aziziye Belediyesi Termalspor hentbol takımı erteleme maçında Sakarya Büyükşehir Belediyespor’a şans tanımadı. Ligde ertelenen 4. hafta maçları oynandı. Aziziye Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Termalspor, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ni 46-34 mağlup etti. Karşılaşmanın ilk yarısı da 23-15 Termalspor’un üstünlüğüyle sona erdi.

Termalspor’da Sergii Rumiandsev 10 gol ve Salih Arslan da 9 golle maça damga vururken, Yuru Babenkov 6 ve Edward Zagharow ile Hakan Bıyıklı da 5’er golle skora katkı sundular. Konuk Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde ise, Asil Kutluhan Yontar 11 golle maçın en skorer ismi oldu.

Erteleme maçında da rakibini farklı geçen Termalspor, haftasonu oynanacak 13. hafta maçları öncesinde averajla liderliğini sürdürdü. Termalspor, ligde ilk yarının son haftasında Pazar günü Serik Belediyespor’u konuk edecek.

Termalspor Antrenörü Ali Erzurumluoğlu, lider olarak yola devam ettikleri için mutlu olduğunu ifade ederek, emin adımlarla hedefe yürüdüklerini belirtti.

Oyuncularının ortaya koyduğu performansın memnuniyet verici olduğunu kaydeden Erzurumluoğlu, “İç saha olsun, deplasman olsun her maça final havasında hazırlanıyoruz. Liderlik koltuğunu bırakmadan sezon sonunda hedefimize ulaşmak istiyoruz. Ligde ilk yarının bitimine bir hafta kala erteleme maçında Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ni de farklı geçtik. Artık haftasonu oynayacağımız Serik Belediye maçına odaklandık. Bu maçtan da galibiyetle ayrılarak ilk yarıyı lider bitirmek istiyoruz. Ardından bir aylık devre arasını de en verimli şekilde değerlendirerek, ikinci yarı maçlarına da güçlü bir ekip olarak çıkmak istiyoruz. İnşallah sezon sonunda ipi göğüsleyen taraf olur, süper lig hedefine ulaşırız.” ifadelerini kullandı. Aziziye Belediyesi Termalspor Kulübü Başkanı Abdullah Gülakar da, elde ettikleri başarıdan dolayı teknik heyet ve oyuncuları tebrik etti.

Öte yandan karşılamayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Termalspor Kulübü Başkanı Abdullah Gülakar, Aziziye Beleye Başkan Yardımcısı Halil Özcan ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Akarsu da izlerken, Erzurum Spor Lisesi öğrencileri ile kalabalık bir taraftar topluluğu Termalspor’u yalnız bırakmadı.

Kaynak: İHA