Sancaklı Açıklaması 'Eski Bir Milli Sporcu Ve Vekil Olarak Bu İşler Bana Düşüyor'

MHP Kocaeli Milletvekili, eski milli futbolcu Saffet Sancaklı’nın TBMM’de düzenlediği ilk basın toplantısında renkli görüntüler yaşandı.

Meclis’te düzenlediği ilk basın toplantısı öncesinde toplantı salonunda gazeteciler ve kameramanlarla renkli bir sohbet yapan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, esprili ve sıcak tavırları ile dikkat çekti. İlk defa basın toplantısı düzenleyen ve “Racon nasıl bilmiyorum ama” ifadelerini kullanan Sancaklı, gazetecilerden kendisine öğretmesini isteyerek, “Siz adamı şeye çevirirsiniz” diye espri yaptı. Kürsüye çıkınca uzun boyu nedeniyle mikrofonlar aşağıda kalınca yine espri yapan Sancaklı’nın, “Basın toplantısını Şifo Mehmet mi yapacak, ona göre mi ayarladınız bunu” sözleri salonda gülüşmelere neden oldu. Kendisinin eski milli sporcu olduğunu hatırlatan Sancaklı, “Parlamentoda spor her ne kadar öne çıkmıyorsa da bu hafta mesela derbi var. Bütün siyasetçiler işlerini derbiye göre ayarlıyor, sporun gücü çok büyük. Bende hem Türk sporu için neler yapabiliriz şeklinde çalışmalar yapıyorum” dedi.

Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak krizine değinerek Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın cevaplaması için soru önergesi verdiğini kaydeden Sancaklı, “Rusya Futbol Birliği yönetimi, Rus futbol kulüplerine kış futbol kamplarını Türkiye’de yapmamaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Ardından Rusya Voleybol Federasyonu, Türk voleybol takımları ile yapılacak maçların daha ileri tarihe alınması konusunda Avrupa Voleybol Federasyonu’na başvuru yaptı. Rusya Spor Bakanı ve Futbol Federasyonu Başkanı, Rus kulüplerinin Türk oyuncularla sözleşme imzalamasını yasakladıklarını duyurdu. Bilinmesini isterim ki, bunlar yanlış tutumlardır” diye konuştu.

Rusya’nın yanlış karar ve uygulamalarının negatif sonuçlarının Türkiye’de hissedilmeye başlandığını belirten Sancaklı, “Spor gelirimiz bu yıl yüzde 70 oranında azalacak gibi görünüyor” açıklamasında bulundu. Sancaklı, FIFA’nın talimatlarını hatırlatarak, “Bu olumsuz gelişmeler yaşanırken Rusya’nın bu dostça olmayan tutumuna karşı Türkiye’de ilgililerin vurdumduymaz tavrı anlaşılabilir değildir. Bakan Kılıç’ın bu konularda açıklama yapması için soru önergesi verdim. Bu tutum karşısında ulusal ve uluslararası spor mercileri nezdinde gerekli girişimler yapıldı mı?” şeklinde konuştu.

“Spor ehil insanların elinde olmalı. Son iki olimpiyatlarda aldığımız sonuçlar tarihimizin en kötü sonuçlarıdır” ifadelerini kullanan Sancaklı, Rusya’nın FIFA ve UEFA’nın kurallarına karşı olumsuz bir tavır takındığını belirtti.

Sancaklı, “Önümüzdeki günlerde Sayın Bakan ile bir araya geleceğiz. Eski bir milli sporcu ve vekil olarak bu işler bana düşüyor, öyle görünüyor” dedi.

Toplantının sonunda kameraman ve muhabirlerle fotoğraf çektiren Sancaklı, esprilerine devam etti.

Kaynak: İHA