Şampiyonlar Ligi'nde kimler devam etti

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6. ve son hafta maçları A, B, C ve D gruplarında tamamlandı. Sürpriz sonuçlar alınırken gruplardan çıkan, Avrupa Ligi'ne terfi eden ve elenen takımlar da belli oldu

Şampiyonlar Ligi'nde kimler devam etti
C GRUBU

GALATASARAY - ASTANA: 1-1
Şampiyonlar Ligi'nde umduğunu bulamayan Galatasaray'ın Avrupa Ligi vizesi alabilmesi için Astana'ya yenilmemesi gerekiyordu. Sarı-Kırmızılılar, geriye düştüğü karşılaşmada sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılarak grubu 3. sırada bitirdi ve rotayı Avrupa Ligi'ne çevirdi.
Şampiyonlar Ligi'nde kimler devam etti


BENFICA - ATLETICO MADRID: 1-2
Devler Ligi'nde Galatasaray'In grubunda yer alan Benfica kendi sahasında Atletico Madrid'i ağırladı. Gruplarda oynanan son maöç öncesi her iki ekipte çıkmayı garantilemişti. Grup liderliğini belirleyecek mücadelede kazanan taraf 2-1'lik skorla İspanyol ekibi oldu.

Atletico Madrid'e galibiyeti getiren golleri Saul Niguez ve Luciano Vietto kaydetti. Benfica'da Kostas Mitroglou'nun kaydettiği gol mağlubiyete engel olamadı.

Alınan bu sonuçla gruptan lider çıkan takım 13 puanla Atletico Madrid oldu. Benfica'da 10 puanla 2. sırada yer aldı.
Şampiyonlar Ligi'nde kimler devam etti

A GRUBU

REAL MADRID - MALMO: 8-0

Devler Ligi'nde Real Madrid, evinde Malmö'yü 8-0 yendi, temsilcimiz Beşiktaş'ın, 2007 yılında deplasmanda Liverpool'a aynı skorla kaybettiği tarihi maçtaki sonuç egale edildi.

Eflatun-Beyazlılar'a bu tarihi galibiyeti getiren golleri Cristiano Ronaldo (4), Karim Benzema (3) ve Mateo Kovacic filelere gönderdi.

CR7 tarih yazdı!

Bu müsabakada 4 gol kaydeden CR7, Şampiyonlar Ligi'nde 1 maçta 4 kez rakip ağları sarsan ilk Real Madridli futbolcu olmayı başardı.

A Grubu'ndan Real Madrid, 16 puanla lider çıkarken, Malmö ise 3 puanla grup sonuncusu oldu ve Avrupa'ya veda etti.
Şampiyonlar Ligi'nde kimler devam etti


PSG - SHAKHTAR DONETSK: 2-0

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda altıncı hafta karşılaşmalarında Paris Saint-Germain, Shakhtar Donetsk'i konuk etti.

İki takım için de dengeli geçen ilk yarıda gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0'lık sonuçla gittiler.

İkinci yarıta ev sahibi ekip daha etkili başladı. Üretken ve pozisyon arayan taraf olan PSG bu çabalarının meyvesini 57. dakikada aldı.

İsveçli yıldız oyuncu Zlatan Ibrahimovic'in pasında topla buluşan Lucas Moura, ceza sahasının kaleyi cepheden gören çizgisinin üstünden yaptığı düzgün vuruşla takımını 1-0 öne geçiren golü attı.

Dakikalar 88'i gösterdiğinde Moura, Ibrahimovic ikilisi yine sahnedeydi. Takımın ilk golünü atan Moura topu Zlatan Ibrahimovic'le buluşturdu. İsveçli yıldızın vuruşu ağlarla buluştu ve PSG farkı ikiye çıkardı.

Maçta başka gol olmadı ve karşılaşma PSG'nin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonuçla Paris Saint-Germain puanını 13'e yükseltti ve grubu 2. olarak tamamlarken, Malmö ile birlikte 3 puana sahip olan Shakhtar Donetsk ikili averajla 3. olarak yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etme hakkı kazandı.
Şampiyonlar Ligi'nde kimler devam etti


C GRUBU

WOLFSBURG - MANCHESTER UNITED: 3-2

Manchester United, Şampiyonlar Ligi B Grubundaki son maçında Wolfsburg'a kaybetti ve turnuvaya veda etti.

Louis van Gaal yönetiminde bu sezon oynadığı futbolla taraftarını mutlu etmeyi başaramayan Man United, Devler Ligi'nde büyük bir hayal kırıklığına uğradı.

Wolfsburg deplasmanında 1-0 öne geçmesine rağmen maçtan 3-2 mağlup ayrılmaktan kurtulamayan Man United, sezonun geri kalanında Avrupa Ligi'ni kazanmak için mücadele verecek.

Ev sahibine galibiyeti getiren goller Naldo (2) ve Vieirinha'dan gelirken, İngiliz devinin sayıları Martial ve Guilavogui'den (k.k.) geldi.
Şampiyonlar Ligi'nde kimler devam etti

B GRUBU

PSV - CSKA MOSKOVA: 2-1

Diğer mücadelede ise Rusya'dan CSKA Moskova'yı konuk eden Hollanda temsilcisi PSV, rakibini 2-1 mağlup etti.

Grubu 12 puanla lider tamamlayan Wolfsburg ve 10 puanla 2'nci sırada bitiren PSV yoluna Şampiyonlar Ligi'nde devam ederken, 8 puanla 3'üncü sırada kalan Manchester United ise Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.
Şampiyonlar Ligi'nde kimler devam etti


D GRUBU

MANCHESTER CITY - B. MÖNCHENGLADBACH: 4-2

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda altıncı hafta karşılaşmalarında Manchester City, sahasında Borussia Mönchengladbach'ı ağırladı.

Yüksek tempoyla başlayan maçta ilk golü ev sahibi ekip kaydetti. 16.dakikada Sterling'in asistini David Silva gole çevirdi ve skoru 1-0 yaptı.

M'gladbach'ın bu gole cevabı ise gecikmedi. Golden yalnızca üç dakika sonra Lars Stindl'in pasonda topla buluşan Julian Korb skora dengeyi getiren golü attı.

Dakikalar 42'yi gösterdiğinde Raffael De Araujo'nun altı pas üzerinden sağ ayağıyla yaptığı düzgün vuruşla M'gladbach 1-2 öne geçmeyi başardı.

İlk yarı M'gladbach'ın 1-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın ikinci yarısı Manchester City kontrolü eline aldı. Son on dakikaya kadar 1-2 konuk ekibin üstünlüğüyle devam eden maçta ne olduya 80.dakikadan sonra oldu.

80.dakikada topla buluşan Raheem Sterling takımına beraberliği getiren golü attı.

Bu golden sadece bir dakika sonra tekrar sahneye çıkan Raheem Sterling, Wilfried Bony'nin pasını da gole çevirmeyi başararak skoru 3-2 City lehine getirdi.

85.dakikada üçüncü golün asistini yapan Wilfried Bony, altıpasın üstünden yaptığı vuruşla farkı ikiye çıkaran golü attı.

Maçta başka gol olmadı ve karşılaşmayı Manchester City 4-2 kazandı.

Bu sonuçla Manchester City 12 puanla grubu lider bitirirken, Sevilla'nın Juventus'u mağlup etmesiyle M'Gladbach 5 puanla grup sonuncusu oldu ve Avrupa kupalarına veda etti.
Şampiyonlar Ligi'nde kimler devam etti


SEVILLA - JUVENTUS: 1-0

Diğer maçta İspanya'dan Sevilla, 65. dakikada Fernando Llorente ile ağları havalandırarak ağırladığı İtalyan ekibi Juventus'u 1-0 yendi.

Daha önce gruptan çıkmayı garantileyen takımlardan Manchester City 12 puanla ilk sırada yer alırken, Juventus ise 11 puanla 2'nci oldu. Sevilla ise 6 puanla Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı.
Şampiyonlar Ligi'nde kimler devam etti