Kartepe'de Spor Eğitimleri Aralıksız Sürüyor

Ücretsiz spor eğitiminin verildiği Kartepe Kış Spor Okulları, 7 branşta yüzlerce çocuğun katılımı ile devam ediyor.

Kartepeli gençlere spor yaptırarak enerjilerini daha yararlı faaliyetlerde atmalarını sağlamak ve çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla düzenlenen spor okulları her dönem artan ilgi ile karşı karşıya. Farklı spor branşlarında Kartepeli çocukların sporla buluştuğu Kartepe Kış Spor Okulu öğrencileri, uzman eğitmenler eşliğinde ilçedeki spor tesislerinden ücretsiz olarak faydalanıyorlar.

Bu yıl da eğitim öğretim yılının açılması ardından geçtiğimiz ay başlayan spor okulları 7 farklı branşta Kartepeli çocuklara hizmet veriyor. Futbol, voleybol, basketbol, karate, halk oyunları, güreş ve hentbol branşlarındaki eğitimler, Arslanbey Ataşehir Spor Kompleksi, 17 Ağustos İlkokulu Spor Salonu, eski Yaşbak Spor Salonu, Kartepe E.M.L. Spor Salonu, Acısu Ali Fuat Başgil SBL Spor Salonu, Uzunçiftlik Ataevler Spor Kompleksi’ndeki tesislerde 11 eğitmen nezaretinde haftanın belirli günleri gerçekleştiriliyor.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yüzlerce çocuğun faydalandığı spor okullarında en çok ilgi futbol branşına gösterildi. Salon sporlarına da ilgili Kartepeli çocuklar kar yağışı ardından başlayacak kayak kurslarını da hevesle bekliyorlar. Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde spor birimi tarafından düzenlenen spor okullarına gösterilen ilgi belediye yetkililerini de mutlu ediyor.

Kartepe’ye değer katan çalışmaların spor alanında aralıksız sürdüğünü belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Kartepe’yi spor alanında da zirveye taşımak adına sporun farklı branşlarında yıl boyunca süren eğitim faaliyetlerimiz spor okulları ile sürüyor. Geleceğin teminatı çocuklarımızın gelişimine katkı vermek, gençlerimiz ve çocuklarımızın enerjilerini daha yararlı faaliyetlerde harcamalarını sağlamak, sokaklardan uzak tutarak kötü alışkanlık edinmelerinin önünü kesmek adına kış spor okulları ile miniklerimizin sporu daha sağlıklı ve bilinçli yapmalarını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA