Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu son maçında yarın konuk edeceği İskoçya'nın Celtic takımı karşısında en az bir puan alarak, adını 2. tura yazdırmak istiyor.

Fenerbahçe ile Celtic arasında yarın saat 20.00'de Ülker Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı, Belçika Futbol Federasyonu'ndan hakem Serge Gumienny yönetecek.

A Grubu'na sahasında Norveç'in Molde takımıyla oynadığı maçı 3-1 kaybederek başlayan sarı-lacivertliler, daha sonraki 4 karşılaşmasında ise iyi bir performans gösterdi. Bu 4 karşılaşmada ikişer galibiyet ve beraberlikle 8 puan toplayıp 2. sıraya yerleşen Fenerbahçe'ye yarın tur atlamak için 1 puan yeterli olacak.

Celtic'i konuk edecek sarı-lacivertlilerin en yakın takipçisi konumunda ise 2 puan gerisindeki Hollanda'nın Ajax ekibi bulunuyor.
Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar


Sahasında Fenerbahçe'yle ilk maçta 2-2 berabere kalan Celtic ise, son hafta Ajax'a sahasında yenilerek, tur umutlarını kaybetti. Grupta henüz galibiyetle tanışamayan tek takım olan İskoç ekibi, 3 yenilginin yanı sıra 2 beraberlik alarak 2 puanda kaldı.

Fenerbahçe'yi ilgilendiren grubun diğer maçında ise aynı saatte Hollanda'da Ajax ile Molde karşılaşacak.

İHTİMALLER

Fenerbahçe, sahadan bir puanla ayrılması durumunda Hollanda'dan gelecek sonuca bakmadan grubu 2. sırada tamamlayarak, adını son 32 takımı arasına yazdıracak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde toplu sonuçlar (6. hafta)
foto haber
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde toplu sonuçlar (6. hafta)
Sarı-lacivertliler, Celtic karşısında kaybetmesi durumunda ise bu sefer Hollanda'dan gelecek haberi bekleyecek. Fenerbahçe kaybeder, Ajax ise Molde'yi mağlup ederse sarı-lacivertliler için bu sezon Avrupa defteri kapanacak.

Fenerbahçe, Celtic'i yenmesi durumunda ise bu sefer liderlik için Hollanda'da Ajax'ın kazanmasını isteyecek. Sarı-lacivertliler kazanır, Molde'de Ajax'a yenilirse Fenerbahçe 2. tura grubunu 1. sırada bitirerek çıkacak ve kurada seribaşı olacak.
Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar