Wushu İllerarası Dostluk Turnuvası

Wushu Federasyonu faaliyet programında yer alan "İllerarası Dostluk Turnuvası"na 7 İlden 200 sporcu katıldı.

Wushu Federasyonu Adana İl Temsilcisi Hüseyin Dündar, Nihat Geven Spor Salonu’nda yapılan müsabakalarda minikler, yıldızlar, gençler ile büyükler bay ve bayan olmak üzere 4 kategoride yapıldığını söyledi.



Sporun, insanı fiziksel ve zihinsel yönden daha sağlıklı hale getiren ve birbiriyle kaynaştıran en büyük etkenlerden olduğunu belirten Dündar, şöyle devam etti:

"Wushu, gerçekte saldırı ve savunmanın yansıra ruhu geliştirmeye de büyük katkısı olan bir spor dalı. Kişinin iç dünyası ile dış dünya arasında uyum sağlanması ve bir bütünlük içerisinde olması en önemli özelliğidir. Ayrıca beden ve ruhun uyumu sağlanır. Wushu, Türkiye’de hızla gelişiyor. Adana’da yaygınlaşmaya başladı.

Bu sayede kentimizden başarılı sporcu yetiştirerek, Türkiye, Avrupa Dünya şampiyonlukları elde etmeyi hedefliyoruz. İller arası dostluğu, dayanışmayı spor sayesinde geliştiriyoruz. Bu kapsamda her ay bir ilde müsabaka gerçekleştireceğiz. Böylece başarılı sporcuların deneyim kazanmalarını sağlayacağız. Başta bizleri kırmayarak kentimizi ziyaret eden İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz olmak üzere, tesis, malzeme konusunda desteğini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a Seyhan İlçe Müdürü Hamit Yıldırım, Nihat Geven Spor Salonu Amiri Nurettin Avcı ve tüm sporcu ailelerine, antrenör ile hakemlere teşekkür ederim.”

“WUSHU’NUN TÜM BRANŞLARI İÇİN ADANA’DA İYİ BİR POTANSİYEL VAR”

Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, Adana’ya gelerek turnuvayı izledi ve bölge antrenörleriyle toplantı yaptı.

“Adana’da wushu’nun tüm branşları için iyi potansiyel var” diyen Başkan Akyüz, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Adanalı sporcuların wushu sporundaki başarıları takdire şayan. Hepsiyle gurur duyuyoruz. Komşu iller arasında bu gibi müsabakalarla sporcular tecrübe kazanacaklar. Bu nedenle Adana’da ki turnuva çok yararlı olduğuna inanıyorum. Özellikle, genç, heyecanlı İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ın wushu sporuna ayrı bir önem vermesi beni mutlu etti. Bundan böyle Adana’ya daha büyük ulusal ve uluslararası müsabaka yapılmasını sağlayacağız. Turnuvaya katılan Adana, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ,Osmaniye, Hatay, İçel ve Adıyaman’dan gelen ekiplerin antrenör ve yöneticileriyle yaptığım toplantının çok yararı oldu. Onların sorunlarını kendi sorunumuz gibi görüyoruz.”

Bu arada, turnuvada Adana karması şampiyon oldu. İkinciliği Şanlıurfa, üçüncülüğü ise Kahramanmaraş kazandı. Turnuvada dördüncülüğü Hatay, beşinciliği Osmaniye, altıncılığı İçel, yedinciliği ise Adıyaman elde etti.

Kaynak: İHA