Radmanovıc Bandırma'da

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Banvit Jr. NBA Kampı, Genç Yetenekleri ve NBA’in Efsane Şutörlerinden Radmanovic’i ağırladı.

İstanbul’dan farklı okullardan Bandırma’ya gelerek, Banvit Jr. NBA Kampına katılanlar arasında yapılan yetenek yarışması ile seçilen beş oyuncu NBA Global Games Londra 2016’ya seyahat hakkı kazandı.

Banvit ve Amerikan Basketbol Ligi NBA tarafından özel olarak seçilen 45 yetenekli çocuk için Bandırma’da kurulan Jr. NBA Kampı eski NBA oyuncularından Radmanovic’i ve geleceğin basketbolcu adayları olan genç yetenekleri ağırladı.

Banvit ve NBA’in davetlisi olarak Türkiye’ye gelen eski NBA oyuncusu Vladimir Radmanovic, kamptan önce 4 Aralık’ta İstanbul’da FMV Işık Ortaokulu Ayazağa kampüsünde 70 öğrenci ile düzenlenen eğitim programına katıldı.

RADMANOVIC EĞİTİM VERDİ

5 - 6 Aralık tarihlerinde Bandırma’da, Banvit Basketbol Kulübü tesislerinde gerçekleştirilen Banvit Jr. NBA Kampı’nda elit genç yetenekler için özel hazırlanmış iki günlük yoğun bir basketbol eğitimi verildi.

Eğitimler, NBA’de 10 yıldan fazla deneyime sahip olan Radmanovic’in yanı sıra NBA ve Banvit Basketbol Kulübü eğitmenleri tarafından verildi.

Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, yetenekli gençleri, proje kapsamında düzenlenen kamp programı için Bandırma’da, Banvit Basketbol Kulübü’nün tesislerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

’Davetimizi kırmayarak ülkemize gelen NBA’in eski oyuncularından Sayın Vladimir Radmanovic’e, gençlere ve projemize verdiği destek için teşekkür ediyoruz’ diyen Görener, "Gençlerden beklentimiz, sağlıklı beslenmenin hayatın her alanında önemli olduğu bilincine daima sahip çıkmaları ve basketboldaki yeteneklerini daha da geliştirmek için gayret göstermeye devam etmeleridir. Programda emeği geçen herkese katkıları için de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

NBA Türkiye Başkan Yardımcısı Naci Cansun da, programla farklı yaş gruplarında üstün yetenek gösteren çocuklara ulaşabildikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, "Banvit’le ortaklığımızın güzel bir meyvesi olan bu kampın yetenekli çocuklarımıza basketbolun esaslarını daha iyi anlayacağı, bu yeteneklerini geliştirme yolunda önemli katkısı olacağından eminim" diye konuştu.

TBF’DE 15 OYUNCU GÖNDERDİ

11-12 yaş grubundaki erkek ve kız çocuklar için İstanbul’da yürütülen okullar arası basketbol turnuvası Banvit JR. NBA Ligi’nin 30 takımı, kamp için en yetenekli oyuncularını seçti. Bunun yanı sıra Türkiye Basketbol Federasyonu da, 12 DABO programı içerisinden seçtiği ve İstanbul dışından gelen 15 genç basketbol oyuncusu ile kampa katıldı.

Kampta ayak çalışması, top kontrolü, pas ve savunma çalışmalarının yanı sıra atış yarışması ve beşe beş tam saha maçlar da yer aldı. Kamp sonunda düzenlenen yetenek yarışmasında en iyi dereceleri yakalayan ilk beş genç; Sarp Bayramoğlu - FMV Işık Ortaokulu Erenköy, Harun Demirci - Çınar Koleji Çekmeköy, Kaan Bingör - Mehmet Sait Aydoslu Ortaokulu, Doğukan Ayar - Borusan ZNK Ortaokulu, Egemen Erden - FMV Işık Ortaokulu Ayazağa JR. NBA All-Star unvanını elde ederek, Orlando Magic ile Toronto Raptors maçının oynanacağı NBA Global Games Londra 2016’ya katılmaya hak kazandılar. NBA efsaneleriyle tanışma şansına sahip olacak küçük basketbolcular, NBA yıldızlarıyla antrenmanlara çıkacaklar ve unutamayacakları bir deneyim yaşayacaklar.

Kaynak: İHA