Kasabalı Sumocu Tokyo Yolunda

Turgutlu Hasan Ferdi Turgutlu Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi, Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenecek olan Uluslararası Robot Sumo Şampiyonası için yola çıkıyor. Robot Sumo yarışmalarının Türkiye ayağında derece yaparak uluslararası şampiyonaya katılma hakkı kazanan 3 Türk takımından biri olan Turgutlu ekibinin bu yolculuğunda Seramiksan firması sponsor oldu.

Robot sumo takımı, Japonya’da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek adına yoğun bir mesai harcadı. Tokyo’da dohyo’ya çıkacak Kasabalı ve Ağır Efe isimli robot sumoları tasarlayan eğitimciler ve öğrenciler uluslararası arenada boy gösterecek. Robot sumo takımı Hilmi Bağdatlı, Ferdi Akçay, Ertuğrul Polat, Erçin Tütünsatar’dan oluşuyor. Kafile başkanı olarak okulun eski müdürü İhsan Pekzorlu görev yapacak ve grubun tercümanlığını Ahu Akgün yapacak. Turgutlu Hasan Ferdi Turgutlu Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin Salar’ın makamında bir araya gelen kafile şampiyonada iddialı olduklarını belirtti.

Okul Müdürü Salar, "Ekibimize uluslararası arenada başarılar diliyorum" dedi.

İhsan Pekzorlu da, "Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz iyi bir iş çıkardı, şimdi sahne sumocu robotların" ifadelerini kullandı.

Dünya genelinde 200’e yakın takımın katılacağı organizasyonda Turgutlu şampiyonlardan bir madalya daha bekliyor.

Kaynak: İHA