Gençler Bilek Güreşi Yarışmasında Gölköy Altın Madalyaları Topladı

İdeal Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Dr. Selim Akçay, 3. Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması’nı değerlendirdi.

5 Aralık Cumartesi günü Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen 3. Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması’na Gölköylü sporcuların damgasını vurduğunu söyledi.



Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi federasyonu Ordu İl Temsilciliği ile İdeal Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü işbirliğiyle yarışmanın gerçekleştiğini anımsatan Başkan Akçay, “3.’sünü gerçekleştirdiğimiz Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması’na 1997-2001 doğumlu sol ve sağ kol 180 sporcu katıldı.

Merkez havza ilçelerimizde 30’un üzerinde lise tanıtım ve okul elemeleri yapılarak yarışmaya katılımları desteklendi. Özellikle Gölköy’den gelen sporcularımız büyük başarı gösterdiler. Ata sporumuz Bilek Güreşi ilimizde gençler arasında yaygınlaşması ve yapılması için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu yarışmada birinci olan sporcularımız 19-20 Aralık 2015 tarihinde Ankara’da yapılacak Türkiye Kulüplerarası Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması’nda ilimizi temsil edecekler. Bu yıl Malezya’da yapılan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda bir sporcumuz dünya 3.sü oldu" dedi.

Kaynak: İHA