Etimesgut Belediyespor'da Kura Heyecanı

Türkiye Kupası grup kurasını yorumlayan Etimesgut Belediyespor Başkanı Hasan Kartal, "Bizden hepsi korksun. Gruptan çıkabilecek güçteyiz" dedi.

İlk defa Türkiye Kupası gruplarında mücadele edecek Etimesgut Belediyespor’un rakipleri Torku Konyaspor, Kayserispor ve İnegölspor oldu. Etimesgut Belediyespor Başkanı Kartal, kura çekiminin ardından, “Ben Konya’nın çıkmasını Fenerbahçe’nin çıkmasına tercih ederim. Fenerbahçe’nin çıkması kaos oluştururdu bizde” açıklamasını yaptı.

Etimesgut Belediyespor, Türkiye Kupası’nda Süper Lig ekibi Gençlerbirliği’ni 1-0 mağlup ederek gruplarda mücadele etmeye hak kazanmıştı. İstanbul’da gerçekleştirilen kura çekiminde G grubunda mücadele edecek olan siyah-beyazlı ekibin kura çekimini kulüp binasında Etimesgut Belediyespor Başkanı Hasan Kartal, Teknik Direktör Taner Öcal, teknik heyet ve futbolcular heyecan içerisinde beraber takip etti. Futbolcular kura çekimi esnasından kendi aralarında tahminler yürüttü. Takım kaptanı ve tecrübeli oyuncu Murat Hacıoğlu ise daha önce formasını giydiği Fenerbahçe ve Konyaspor ile aynı gurupta yer alacaklarını tahmin etti.

"SÜPER LİG TAKIMLARINI ARATMAYACAK BİR TAKIMIZ"

Kura çekimi sonrası açıklamada bulunan Etimesgut Belediyespor Başkanı Kartal, "Biz tarihi çok yeni bir takımız. 3. ligde yeni mücadele ediyoruz. Bu başarının devam etmesini diliyorum. Bence büyük bir takımla eşleşmememiz bir avantaj. Belki grupta başarılı olabiliriz. Netice itibariyle 3. lig takımıyız ama gerçekten süper lig takımlarını aratmayacak bir takımız. Çocuklar olsun, yönetim olsun, ekip olsun hep beraber kenetlenmiş bir vaziyetteyiz. Bizden hepsi korksun. Gruptan çıkabilecek güçteyiz. Ben Konya’nın çıkmasını Fenerbahçe’nin çıkmasına tercih ederim. Fenerbahçe’nin çıkması kaos oluştururdu bizde" ifadelerinde bulundu.

ÖCAL: "TÜRKİYE’YE ETİMESGUT’UN NASIL FUTBOL OYNADIĞINI GÖSTERMEK İSTİYORUZ"

Ekibiyle birlikte kupaya çok ciddi bir şekilde baktıklarını kaydeden Teknik Direktör Taner Öcal da, kura çekiminin ardından şunları söyledi:

"Çalışarak inşallah kupada bu turu geçmek istiyoruz. İyi ve saygı duyduğumuz takımlarla eşleştik. Çocuklara güveniyorum. Güzel futbolla, futbolun doğrularıyla tüm Türkiye’ye Etimesgut’un nasıl futbol oynadığını göstermek istiyoruz. Buda bizim için arena oldu. Bu açıdan mutluyuz. Özgüvenli bir takımız. Ekip olarak iyi çalışıyoruz. Bu turu geçmek adına futbolcularıma güveniyoruz."

HACIOĞLU: "TAKIMIMIZIN NE KADAR İYİ OLDUĞUNU GÖSTERDİK"

Takımın tecrübeli kaptanı Murat Hacıoğlu ise, "Etimesgut olarak biz bal liginden çıktık. İlk yıl son maçımızda kümede kalmıştık. Bu yıl ise hedef yükselttik ve şampiyonluğa oynuyoruz. Kupada hedefimiz guruplara kalmaktı ve bunu başardık. Kişilik ve takım olarak çok iyi bir takımız. Ligde lider olarak kupada da guruplara kalarak takımımızın ne kadar iyi olduğunu gösterdik. Geniş bir kadromuz var. Bu tür maçlar oynamak gençler için avantajdır. Gruptan çıkmak istiyoruz ve inşallah çıkarız. Bizim iç saha avantajımız var ve bunu iyi kullanacağız. Hayırlısı olsun inşallah istediğimizi alırız gruplardan" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA