Adana'da Wushu İllerarası Dostluk Turnuvası Yapıldı

7 ilden 200 sporcunun katıldığı turnuvada Adana takımı birinci oldu

Wushu illerarası dostluk turnuvasında Adana takımı birinci oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Wushu Federasyonunun faaliyet takviminde yer alan turnuva Nihat Geven Spor Salonunda kadın ve erkek minikler, yıldızlar, gençler kategorilerinde gerçekleşti. 7 İlden 200 sporcunun katıldığı turnuvada Adana takımı birinci olurken, Şanlıurfa ikinci, Kahramanmaraş üçüncü oldu. Turnuvada dördüncülüğü Hatay, beşinciliği Osmaniye, altıncılığı İçel, yedinciliği ise Adıyaman elde etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, Adanalı sporcuların wushu sporundaki başarılarının takdire şayan olduğunu belirtti.

Sporcuların bunun gibi müsabakalarla tecrübe kazanacağını belirten Akyüz, "u nedenle Adana’daki turnuvanın çok yararlı olduğuna inanıyorum.  Bundan böyle Adana’ya daha büyük ulusal ve uluslararası müsabaka yapılmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Akyüz, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ın bu spora ayrı bir önem vermesinin kendisini ayrıca mutlu ettiğini belirterek, teşekkür etti.

Wushu Federasyonu Adana Temsilcisi Hüseyin Dündar da wushunun Türkiye'de hızla geliştiğini Adana'da da yaygınlaşmaya başladığını belirterek, "Kentimizden başarılı sporcu yetiştirerek, Türkiye, Avrupa, dünya şampiyonlukları elde etmeyi hedefliyoruz. İller arası dostluğu, dayanışmayı spor sayesinde geliştiriyoruz. Bu kapsamda her ay bir ilde müsabaka gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA