Servet doğrudan Olimpiyatlarda

Milli tekvandocu Servet Tazegül, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na doğrudan katılma hakkı elde etti.

Tekvandoda Nur Tatar'dan sonra ikinci olimpiyat kotası Servet Tazegül ile geldi. Şampiyon milli tekvandocu Servet Tazegül, Grand Prix Final Müsabakaları'nda 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı kazandı. Meksika'nın başkenti Mexico City'de düzenlenen ve sadece 8 olimpik sıklette en iyi 8 sporcunun mücadele edebildiği Grand Prix Finalleri'nde mücadele eden 2 milli sporcu da olimpiyat kotası almayı başardı. İlk gün bayanlar 67 kiloda Nur Tatar'ın elde ettiği başarıyı ikinci gün erkekler 68 kiloda Servet Tazegül tekrarladı.
Servet doğrudan Olimpiyatlarda

Erkekler 68 kiloda mücadele eden Servet Tazegül, çeyrek finalde ev sahibi ülkeden Saul Gutierrez'e mağlup oldu. Milli tekvandocu, olimpik sıralamada arkasında yer alan İspanyol ve İranlı rakiplerinin de çeyrek finalde elenmesinin ardından matematiksel olarak 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmayı garantiledi.

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda bronz, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda ise altın madalya kazanan Servet Tazegül, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda da ülkemizi temsil edecek.

Kaynak: İHA