Oy verme işlemi başladı

Trabzonspor Kulübü’nün 70. Genel Kurulu’nda ikinci gün başkan adaylarının konuşmalarının tamamlanmasının ardından oy kullanma işlemine geçildi.

Hayri Gür Spor Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurulda konuşmaların ardından kongre Divan Başkanı Ahmet Metin Genç'in çağrısıyla adaylardan İbrahim Hacıosmanoğlu, Muharrem Usta ve Celil Hekimoğlu sahneye çıkarak el ele üyeleri selamladı. Daha sonra adaylar, birlikte basın mensuplarına poz vererek oylarını kullandılar.

Bordo-mavililerde 2 yıllık üyelik süresini doldurmuş ve aidat borcu bulunmayan 9 bin 997 üyenin oy kullanma hakkı bulunan genel kurulda 20 sandıkta oy kullanılacak. Saat 16.00'ya kadar oylarını kullanacak olan üyelerin sabah erken saatlerden itibaren Hayri Gür Spor Salonu'na geldiği gözlenirken, kongreye üyeler büyük bir ilgi gösterdiler. Başkanlık seçiminde İbrahim Hacıosmanoğlu bordo, Muharrem Usta mavi, Celil Hekimoğlu ise sarı renkli listelerle yarışıyor.

BAŞKAN ADAYLARI LİSTELERİ
Trabzonspor'da seçime giren 3 başkan adayının 14 asil, 7 yedek üyelerinden oluşan yönetim kurulu listeleri ise şu isimlerden oluştu:

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU'NUN LİSTESİ
İbrahim Hacıosmanoğlu, Fahrettin Çebi, Şeref Kapıcıoğlu, Nevzat Kaya, Resul Kalkan, Osman Necip Sevinç, İbrahim Coşkuner, Hakan Gedikli, Ali Uzunay, Kadem Çakıroğlu, Mehmet Karaoğlu, Ömer Yeşilyurt, Köksal Güney, Ali Haydar Baş, Mehmet Terzi.

Yedek Üyeler: Murat Bahadır Bayrak, İrfan Altıner, Fazlı Çilingir, Lokman Sadıklar, İbrahim Tonyalı, Göksel Günal, Erkan Yavuz Atagün.

MUHARREM USTA'NIN LİSTESİ
Muharrem Usta, Ahmet Çubukçu, Nevzat Aydın, Önder Bülbüloğlu, Zeki Öztürk, Gençağa Meriç, Suat Şen, Orhan İlarslan, Coşkun Bülbül, Prof. Dr. İsmail Yüksek, Ali Rıza Egemen, Gökhan Saral, Prof. Dr. Asım Örem, Mehmet Yiğit Alp, Emre Aksoy.

Yedek üyeler: Okan Alemdaroğlu, Tuncay Bekiroğlu, Özer Bayraktar, Yiğit Oğuz Duman, Adem Beder, Fatih Vardaroğlu, Erhan Çimşir.

CELİL HEKİMOĞLU'NUN LİSTESİ
Celil Hekimoğlu, Bekir Bülbüloğlu, Hüseyin Örs, Sebahattin Çakıroğlu, Hakan Kulaçoğlu, Davut Yurttaş, Kemal Halil, Mehmet Ongan, Faruk Kanca, Ali Kemal Denizci, Mustafa Gültepe, Turgut Öksüz, Alper Bektaş, Süleyman Kalemci, Fikret Ataoğlu.

Yedek üyeler: Hakan Orhan, Sami Karaman, Sezgin Oğul, Harun Kaya, Aydın Aktaş, Kenan Dilek Bilgin, Serdar Boğoçlu.

Oy verme işlemi başladı

HACIOSMANOĞLU: "TRABZONSPOR BAŞKANLIĞI ÇOCUKLUK HAYALİMDİ"
Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu da 2,5 yıl önce çocukluk hayali olan Trabzonspor'a başkan seçildiğini hatırlattı.

Hacıosmanoğlu, "Mahkemelerde bir taraftan uğraşıyorsunuz. Kendisini Trabzonspor'un sahibi sananlar sizinle uğraşıyor. Bütün bu ağır şartlara rağmen son 3-4 ayda, 'kulübe kayyum geldi gidiyor' diye kulübü kilitlediler. 'Aralık'ta kongre var. Sportif ve ekonomik anlamda çökmüş bir Trabzonspor alacaksınız da ne yapacaksınız. Bırakın çalışalım da güçlü bir Trabzonspor alın' dedim. Ama yok, bunların amaçları bu değil. 'Kurumlarla kavga ederek kulübü başarıya taşıyamazsınız' diye bizi eleştirdiler. Üçüncü senemizde, 'abilerin dediği gibi kavga etmeyelim' dedik. Önemli oyuncular aldık. Kimse tahmin etmiyordu ilk 4 haftada Trabzonspor'un 10 puan alacağını. 'Trabzonspor'un önünü erken keselim, yukarıya çıkarsa tekrar bize sıkıntı yaşatır' diye bize operasyon yapılmaya başlandı. Bu operasyonun dış kaynakları ve içerideki işbirlikçileri var. Aslında onlar Trabzonspor haini. Kulübe ihanet ettiler. Amaçları, yönetimin kongreye sportif başarılı şekilde gitmesinin önüne geçmekti" ifadelerini kullandı.

Oy verme işlemi başladı

BİZE 'SUS' DENİLMEYECEĞİNİ HERKES BİLİR"

Hacıosmanoğlu, şike mücadelesiyle ilgili olarak ise, "UEFA Temyiz Kurulu gerekçeli kararını bekliyoruz. Gerekçeli karar geldikten sonra CAS ve FIFA'nın devreyle girmesiyle nelerin yaşanacağını bize bu operasyonu yapanlar çok iyi biliyor. Bizden öncekilere 'sus' dediler sustular. Ama bize 'sus' denilmeyeceğini herkes bilir. Bu konudaki mücadelemiz son hızıyla devam ediyor. Bu ülkenin başına gelecek cezaları bildiklerinden dolayı sportif yapılan operasyonun asıl nedeni budur. Başka hiçbir nedeni yok. 'Belki bu adamdan sonra geleni kontrol ederiz' düşüncesinde olanlar olabilir. UEFA’ya Türkiye Milli Takımı 2016’ya katılmaya hak kazandı. Ama sizin kurallarınıza uymuyor, kurallarınız Türkiye'de uygulanana kadar almayın diye şikayet dilekçesini verdikten sonra bu operasyon hızlandı. Türkiye ceza alsın diye derdimiz yok. Bizim tek istediğimiz Avrupa'nın, verdiği cezaları ve spor hukukunu uygulamayan TFF’ye yaptırım uygulatmasıdır. Türkiye Milli Takımına da kimsenin ceza vermesi söz konusu değil. Şu kadar süreniz var, kararlarımızı uygulayın diyecekler. Bize yapılan operasyonların arkasındaki asıl neden budur" diye konuştu.

Oy verme işlemi başladı

Kaynak: İHA