Genç Erkekler Bilek Güreşi Turnuvası

Kahramanmaraş'ta düzenlenen turnuvada dereceye girenler ödüllendirildi

Kahramanmaraş'ta İçişleri Bakanlığı'nca yürütülen Bağımlılığı Aşalım Sporda Buluşalım Projesi kapsamında Genç Erkekler Bilek Güreşi Turnuvası düzenlendi.

Kahramanmaraş Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nün de destek verdiği turnuva Güzel Sanatlar Lisesi'nde yapıldı.

Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Ahmet Özkul, açılışta yaptığı konuşmada, 7 kategoride düzenlenen yarışmalara 170 sporcunun katıldığını belirtti. Amaçlarının gençlerin bedenen ve zihnen sağlıklı yetişmesini sağlamak olduğunu belirten Özkul, bu kapsamda yarışmalar düzenlediklerini kaydederek, "Bu amaçla düzenlediğimiz turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum" dedi.

Özkul, proje kapsamında liselerde sigara ve ağız otu kullanımına karşı seminerler ve konferanslar da tertipleyerek öğrencilerin spora yönlendirildiğini kaydetti.

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kurt da bilek güreşini tabana yaymak ve gençleri topluma kazandırmak amacıyla çok güzel bir organizasyon düzenlendiğini belirterek, verilen emeklerin meyvelerinin alındığını aktardı.

Turnuvada birinciliği elde edenler, 19-20 Aralık tarihlerinde Ankara'da yapılacak Kulüplerarası Genç Erkekler Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'na katılacak.

Organizasyonda 55 kiloda Hakan Gündüz, 60 kiloda Enes Kumru, 65 kiloda Selami Demir, 70 kiloda Ahmet Batur, 75  kiloda Onur Ünsal, 80 kiloda Yunus Doğan, 80+ kiloda da Mustafa Özcan birinci oldu.

Turnuvada birinciye 150, ikinciye 100, üçüncüye 50 lira para ödülü ve madalya verildi.

Kaynak: AA