Torku Konyaspor 3 Puanı 3 Golle Aldı

Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında sahasında Antalyaspor’u 3-2 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Antalyaspor’un son 9 maçta 1 galibiyet aldığını hatırlatarak, “Sezona çok yüksek bir çıkış yaptıktan sonra gelen düşüşler sonrası bu maça tekrar çıkış maçı olarak bakıyorlardı. Teknik direktörleri uzun bir cezadan sonra bu maçla ilk kez sahaya çıkıyordu. Bu rakip için bir motivasyon kaynağıydı. Bizim tarafımızdan bakıldığı zaman bir toparlanma sürecine girdiğimiz gözüküyor. Eskişehirspor galibiyeti, sonrasında Rize deplasmanından puanla döndük. Bu maç çıkışımızı pekiştirecek ve yolumuzu belirleyecek bir maçtı. Maça bu duygularla başladık” dedi.

Maçı ne kadar istediklerini sahada oynanan oyunla gösterdiklerini söyleyen Kocaman, “Son derece başarılı bir oyun oynadık. Takımın başına geldiğimden beri en akıcı, net ataklar, net gol pozisyonları olan maçtı. Hemen hemen her şey sahada varı. Bununla beraber 2-0 öne geçmeyi başardık. Ancak bu tip maçlarda şu gerçek ki, rakibi düşürecek son yumruğu atamadığınız zaman oyunun dengeleri değişmeye başlıyor. İkinci yarıda yine saldırgan başlamışken gelen uzun topla kalemizde gol görünce oyunun dengeleri değişti. Sonra tekrar toparlanarak üçüncü golü bulduk. Üçüncü golden sonra rutin giden maçta sonlara doğru Eto’o’nun attığı golle bu kadar doğru bir oyunun sonu korku filmi gibiydi. Son 5 dakika bizim adımıza sıkıntılı geçti. Sonuçta sahadan 3-2’lik skorla galip ayrıldık. Puanımızı 23’e çıkardık. Devreyi iyi bir pozisyonda bitirmek en büyük arzumuz” diye konuştu.

Kaynak: İHA