Beşiktaş Taraftarına İkinci Müjde

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın şikayetiyle başlatılan ve ücretsiz bilet veya özel masraflarının kulüp tarafından karşılanması istekleriyle Beşiktaş yönetimine şantaj yaptıkları iddia edilen 43 Beşiktaş taraftarı hakkında yürütülen soruşturmada delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılarından Nihat Karpınar tarafından aralarında Beşiktaş Eski Asbaşkanı Serdal Adalı, Çarşı Grubu liderlerinden Alen Markanyan, Ayhan Güner, Karagümrüklüler Grubu liderleri Erdal Keleş ve Temel Keleş ve Beşiktaş tribün liderlerinden Kemal Ulhanlı’nın da bulunduğu 43 şüpheli hakkında yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Hakkında takipsizlik kararı verilen şüpheliler arasında, Çarşı grubunun ’darbeye teşebbüs’ ve ’izinsiz gösteri yapmak’tan yargılanıp dün beraat eden isimler de yer alıyor.

Takipsizlik kararında, Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) adına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 11 Mayıs 2012 tarihinde bir şikayet dilekçesi havale edildiği anlatıldı.

TARAFTARI BEŞİKTAŞ YÖNETİMİNE KARŞI KIŞKIRTTIKLARI İDDİA EDİLMİŞTİ

Dilekçeyle, bir kısım şahısların kulübü destekleme görüntüsü altında bir araya gelerek kişisel menfaat elde etme amacı güttükleri kaydedilerek, "Bu kişilerin ücretsiz bilet talep etme veya özel masraflarının kulüp tarafından karşılanması talebinde bulundukları, bu şekilde amaçlarına ulaşmak için ise taraftarları kulüp başkanı veya yöneticileri aleyhine kışkırttıkları, kendi aralarında örgütlü şekilde hareket ettiklerinin iddia edilmesi üzerine savcılığımız tarafından soruşturma başlatılmıştır" denildi.

27 EYLÜL 2013’TE TARAFTARA OPERASYON YAPILMIŞTI

Soruşturma kapsamında bir kısım şüphelilerle ilgili teknik takip ve dinleme kararlarının da alındığı belirtilen kararda, 27 Eylül 2013 tarihinde yapılan operasyonla şüphelilerin adreslerinde aramalar yapıldığı ve savunmalarının alındığı, bazı şüpheliler hakkında adli kontrol kararları verildiği ancak bu kararların daha sonra kaldırıldığı hatırlatıldı.

FİKRET ORMAN ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Kararda, şüphelilerin savunmalarında haksız çıkar sağlamak için bir araya geldiklerine ve bu şekilde örgüt kurduklarına dair iddiaları kabul etmedikleri aktarıldı.

Beşiktaş Kulübü adına soruşturma başlaması için şikayet dilekçesi veren Fikret Orman’ın avukatı aracılığıyla şikayetinden vazgeçtiği bilgisine, takipsizlik kararında yer verildi.

"ÖRGÜT KURDUKLARINA DAİR DELİL YOK"

Dosya kapsamında elde edilen delillerden ve görüşme kayıtlarından, şüphelilerin haksız ekonomik çıkar elde etmek amacıyla bir araya gelerek örgüt kurduklarına dair bir delil elde edilemediğinin anlaşıldığı belirtilen kararda, "Bu nedenlerle şüpheliler hakkında yöneltilen suçtan kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir" denildi. Kararda, operasyon kapsamında emanete alınan silah ve bıçaklar dışındaki bütün eşyaların iade edilmesine karar verildi.

"ÇARŞI’NIN BAŞKA BİR DOSYASI KALMAMIŞTIR"

Takipsizlik kararını Çarşı Grubu adına avukatlar Devrim Alparslan ve avukat Ali Rıza Dizdar teslim aldı. Avukat Alparslan, karardan mutluluk duyduklarını dile getirerek, "Sayın Başkan Fikret Orman şikayetini geri alarak anlayış göstermiştir. Fikret Orman’ın şikayetini geri almasında ikinci Başkan Ahmet Nuri Çebi’nin çok büyük katkıları oldu. Bu an itibariyle Çarşı taraftar grubu hakkında herhangi bir şikayeti devam eden veya görülen bir dosya kalmamıştır" dedi.

NE OLMUŞTU ?

Beşiktaş Jimnastik Kulübü 11 Mayıs 2012 günü savcılığa başvuruda bulunarak bazı taraftar gruplarının ücretsiz bilet talep ettiklerini bunun yanı sıra söz konusu taraftar gruplarının maddi menfaat taleplerinin olduğunu, bu taleplerin yerine getirilmemesi halinde taraftarların yönetim aleyhine kışkırtıldığını belirterek şikayetçi olmuştu.

3 TARAFTAR GRUBU TEKNİK TAKİBE ALINMIŞTI

Şikayet üzerine soruşturma başlatan savcılık, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nü destekleyen üç grup hakkında teknik takip kararı almıştı. Bu çerçevede yaklaşık 10 bin kişilik üyesi olduğu belirtilen ünlü taraftar grubu Çarşı’nın liderleri Alen Markaryan, Ayhan Güner ve Kemal Ulhanlı hakkında teknik takip ve izleme çalışmaları başlatılmıştı. Yaklaşık 3 senedir yürütülen soruşturmada Beşiktaş Kulübü Başkanı geçtiğimiz günlerde savcılığa başvurmuş ve şikayetini geri çekmişti.

Kaynak: İHA