Yalovalı Özeller 3 Aralık Engelliler Gününde Şampiyonluk Sevinci Yaşadı

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Özel Sporcular Basketbol Türkiye Şampiyonasını Yalova Özel Yıldızlar Spor Kulübü kazandı.

İzmir’de 29 Kasımda başlayan ve 3 Aralıkta son bulan şampiyonada Yalovalı Özeller finalde Silivrili rakiplerini son saniye basketiyle 34-33 mağlup ederek şampiyon oldu. 4 gün süren şampiyona kıran kırana geçti. İzmir Bornova Vali Hüseyin Öğütcen ve Evka 4 spor salonlarında oynanan maçlarda Yalova Özel Yıldızlar Spor Kulübü, Ankara ZİÇEV Spor Kulübü’nü 26-13, Malatya Turgut Özal Özel Sporcular Kulübü’nü 28-17 ve İzmir Hasan Tahsin İş Okulu Spor Kuülübü’nü ise 34-16 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Yalovalı özeller çeyrek finalde Ankara Saray Rehabilitasyon Merkezi Spor Kulübü’nü 36-21 yarı finalde ise Antalya Dr. Hüseyin Vural İÖO ve İş Okulu Spor Kulübü’nü 38-23 mağlup ederek adını finale yazdırdı. İzmir Evka 4 Spor Salonunda oynanan final maçında Yalova Özel Yıldızlar Spor Kulübü rakibi Silivri Özel Sporcular Spor Kulübü’nü son saniye basketi ile 34-33 mağlup etti ve Türkiye Şampiyonu oldu

Yalova Özel Yıldızlar Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Fatih Olğun, "İzmir’e Türkiye birinciliğini hedefleyerek geldik. Güçlü rakipleri yenerek finale kadar uzandık. Finalde ise Silivri Özel Sporcular Spor Kulübü’nü son saniye basketiyle mağlup ederek şampiyon olduk. Zor şartlarda zor olanı başarmak sporcularımızın alışkanlığı oldu. Sporcularımızla gurur duyuyorum” dedi.

Kaynak: İHA