Ünlüler, Tekerlekli Sandalyeyle, Engellilerle Basketbol Oynadı

Bakırköy Belediyesi’nin organizasyonunda ünlü sanatçıların, engelli basketbol oyuncuları ile yaptıkları gösteri maçı renkli görüntülere sahne oldu.

Bakırköy Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engeliler günü dolayısıyla ünlü isimler ile Beşiktaş RMK Marine Engeliler Basket Takımı arasında Yeşilyurt Spor Kulübü Kapalı Spor Salonu’nda gösteri maçı düzenledi.

Çoğu ünlü ilk kez tekerlekli sandalye ile basketbol maçı oynarken, kahkahalar havada uçuştu. Etkinliğe ünlü isimler Anıl İlter, Aras Aydın, Arzu Oruç, Berk Oktay, Burak Sarımola, Cihan Ercan, Emre Kızılırmak, İsmail Demirci, Melih Selçuk ve Tuğba Özay katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, etkinliği katılan sanatçılara teşekkür plaketi verildi.

Plaket töreninin ardından Beşiktaş RMK Marine Engelliler Basket Takımı, kendi aralarında küçük bir maç yaptı. Ardından sahaya ünlüler kadrosu çıktı.

“BİZİ ÇOK EZMEMELERİNİ RİCA ETTİM”

Tekerlekli sandalyeye oturup engellilerle maç yapan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, “Ben de bir Galatasaraylı olarak bugün burada Beşiktaş takımını ağırlamaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Engelliler için farkındalık ve duyarlılık oluşturmak adına bu etkinliği gerçekleştirdik. Şu gerçeği asla unutmamak gerektiğini düşünüyorum. Her sağlıklı birey birer potansiyel engellidir. Engellilerin sorunlarına duyarlılık göstermeliyiz. Karşı takımdaki arkadaşlarımız lig şampiyonu onların karşısında tabi ki zorlanacağız. Tahmin ediyorum ki dostluk kazanacak ama Beşiktaş takımının bizi çok ezmemelerini maç öncesi onlardan rica ettim” şeklinde ifadeler kullandı.

Etkinliğe katılan Tuğba Özay, “Kolay bir şey değil. Onların yaşama azmine hayranlık duyuyorum. Tüm engellerin Sevgi ve ilgi ile aşıldığını görüyorum. Gördüğünüz gibi hepsinin yüzünde bir gülümseme, bir yaşama bağlılık var. Muhakkak birçoğunun içinde fırtınalar kopuyor ama bu azimleri bizlere ışık oluyor. Ne olursa olsun bu hükümetin de engelli vatandaşları için yapmış olduğu atılımları da yadsımamak gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“ONLARIN KARŞISINDA HİÇ BİR ŞANSIMIZ YOK”

Oyuncu Emre Kızılırmak, “Burada tekerlekli sandalyeli basketbol maçı yapılacak. Karşımızda Beşiktaş takımı var. Onlar yıllardır tekerlekli sandalyede profesyonelce oynuyor tabi bizim durumumuz ortada. Bende eskiden basketbol oyuncusuydum. Bizim için ilk olacak tekerlekli sandalyelere oturup basketbol oynamak. Onların karşısında hiçbir şansımız yok” dedi.

Kaynak: İHA