Real Madrid'in Kral Kupası'ndaki Geleceği Yarın Belli Olacak

Cadiz Kulübü, Real Madrid'e 3-1 kaybettiği İspanya Kral Kupası 4. tur ilk maçında, rakip takımın cezalı futbolcu Denis Cheryshev'i oynattığı gerekçesiyle İspanya Futbol Federasyonu'na (RFEF) resmi başvuruda bulundu.

İspanya 3. Futbol Ligi takımlarından Cadiz, RFEF'nin müsabakalardan sorumlu hakimlik kurumuna resmi başvurusunu yaptı. Real Madrid'in cezalı futbolcu oynatarak kural hatası işlediğini savunan Cadiz, Madrid ekibinin hükmen mağlup sayılıp Kral Kupası'nda doğrudan ilk 16'ya kalma talebinde bulundu. RFEF'in, konu hakkındaki kararını, yarın yapacağı toplantıdan sonra vereceği bildirildi.

Bu arada Real Madrid Başkanı Florentino Perez de düzenlediği basın toplantısında, "Ne futbolcu ne de kulübümüze bilgilendirme yapıldı. Gerekirse Spor İdari Mahkemesi'ne başvuracağız" açıklamasında bulundu.

Rus futbolcu Cheryshev'in Villarreal forması giydiği geçen sezondan kalan 1 maç cezasından, ne Real Madrid'in ne de futbolcunun haberdar olduğunu bir çok kez vurgulayan Perez, yönetmeliğin 112. maddesi gereğince cezanın geçersiz sayılmasını savunduklarını kaydetti.

Perez, "Real Madrid'de bu olayın herhangi bir sorumlusu yok çünkü RFEF'ten veya Villarreal Kulübü'nden yapılan bir bildirim yok. Bizim şu anda analiz etmekten daha fazla yapacağımız bir şey yok. Bu cezanın geçersiz olduğuna inanıyoruz. Eğer Kral Kupası'ndan ihraç edilirsek en azından Spor İdari Mahkemesi'ne başvuracağız. Eğer görevini yapmayan varsa özür isteyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Rafael Benitez'in olayda hatası olup olmadığı sorulan Perez, "Tüm Madridliler gibi hepimiz üzgünüz. Geçmişte yaşadığımız bir şey değil. Eğer futbolcu ve kulübün geri kalanı bilmiyorsa, Benitez nasıl bilebilir" cevabını verdi.

Kaynak: AA