Cicinho Sivasspor Dışında Hangi Takımda Oynamak İster ?

Medicana Sivasspor’un Brezilyalı yıldızı Cicinho, Türkiye’de Sivasspor dışında Beşiktaş forması giyebileceğini söyledi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor’un başarılı sağ beki Cicinho, Sivas Lisesi Bilinçli Gençler Kulübü’nün daveti üzerine söyleşide öğrencilerle buluştu. Sivas Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide Brezilyalı yıldız, öğrencilerin ve öğretmenlerin sorularını yanıtladı. Cicinho, Türkiye’de Sivasspor dışında Beşiktaş’ta forma giyebileceğini ve Türk futbolculardan en çok Galatasaraylı Selçuk İnan’ı beğendiğini ifade etti.



"NEYMAR, MESSI VE INIESTA"

Dünya futbolunda en beğendiği futbolcularının sorulması üzerine Cicinho, "Dünya çapına baktığımız zaman Neymar’ı söyleyebiliriz. Neymar’dan daha iyi ve daha deneyimli olan Messi’yi ve Iniesta’yı söyleyebilirim. Bence dünyanın en önde gelen üç oyuncusu" dedi.

Futbola başladığı zamanlarda eğitim süreci hakkında sorulan soru üzerine Brezilyalı yıldız, "Futbola 7 yaşında başladım. Gerçekten yapmam gereken işin futbol olduğuna karar vererek futbola başladım. Önemli olan ilk önce buna karar vermekti. Bu tür eğitim süreci kendiliğinden geldi. Ne iş yapacaksanız yapın severek ve ona bağlı olarak yapmanız gerekiyor. Böyle olduğu zaman zaten bütün kapılar size açılıyor. İşime başladığımdan beri gerçekten severek yaptım" diye konuştu.



"ROBERTO CARLOS SAYESİNDE SİVASSPOR’A TRANSFER OLDUM"

Medicana Sivasspor’a transfer sürecini anlatan Cicinho, "Türk futbolu Brezilya’da oldukça tanınıyor. Çünkü birçok Brezilyalı oyuncu burada oynadı. Roberto Carlos da burada oynadı. Onun burada oynamasıyla daha da tanınmaya başladı.

Roberto Carlos bütün dünyada olduğu gibi Brezilya’da da çok tanınmış ve takip edilen bir insan. Daha sonra Sivasspor’da teknik direktörlüğe başladığı zaman da Sivasspor tanınmaya başladı.

Kendisi bana Sivasspor’a gelmem konusunda bir davette bulundu. Onun vesilesiyle de geldim" şeklinde konuştu.



“VÜCUMDA 33 TANE DÖVME VAR, PİŞMANIM”

Bir kolu kapalı forma ile maçlara çıktığının hatırlatılması üzerine Brezilyalı yıldız, "Hayatımda geçmiş yıllarımda kalma bir şey, o zaman dövme yaptırmayı seviyordum. Ailemin bütün tavsiyelerine, bütün olumsuz düşüncelerine rağmen ben dövmenin hoş durdurduğunu düşünüyordum, yaptırıyordum. Şu anda vücudumda 33 tane dövme var fakat hepsinden pişmanım yaptırmasaydım diye düşünüyorum. Onların bir bölümü kolumda, bundan dolayı televizyonda o dövmelerin görünmesini istemiyorum. Çünkü izleyen çocuklar oluyor, örnek alacak insanlar oluyor. O yüzden de bunun bir örnek oluşturmasını istemediğimden kolu kapalı forma ile maça çıkıyorum" ifadelerini kullandı.

“TAKIM LİGİ HAK ETTİĞİ YERDE BİTİRECEKTİR”

Sergen Yalçın’dan sonra takımda yaşanan değişiklilerin sorulması üzerine Cicinho, "Her teknik direktörün kendine göre bir anlayışı, bir çalışma şekli var. Sergen Hocamız da kendi futbol anlayışına ve kendi düşüncesine göre bazı şeyleri değiştirmeye, düzeltmeye çalıştı. Kendi olumsuz gördüğü şeyleri takımdan uzaklaştırıp daha olumlu şeyleri takıma katmaya çalıştı. Belki de bazı şeyler onunla gitmedi, bazı şeyler onun istediği gibi olmadı. Daha sonra yeni hocamızın gelişiyle yine bazı şeyler ufak tefek değişti. Muhtemelen bir şeyler daha yolunda gidiyor ki, Beşiktaş maçında başa baş oynamamıza rağmen istediğimiz sonucu alamadık. Gaziantep’e karşı iyi bir maç çıkardık güzel bir galibiyet aldık. En son Başakşehir maçında kafa kafaya oynadık ve son dakika bulduğumuz çok ciddi pozisyonla galibiyet alabilecekken o pozisyonu değerlendiremedik. Ama bu maçlara baktığımız zaman önümüzde iyi bir yol olduğunu düşünüyorum. Kimsenin hiç şüphesi ve kuşkusu olmasın. Takım ligi hak ettiği yerde bitirecektir" dedi.



“SAHA İÇERİSİNDE OTORİTE HAKEMDİR”

Hakemlerin saha içerisinde bazen verdiği kararların art niyetli olduğunu düşündüğünü aktaran Brezilyalı futbolcu, “Bu konuda çok zorluklar çekiyoruz ama saha içerisinde en büyük otorite hakem olarak görünüyor. Hepimiz hatalar yapabiliyoruz. Ben nasıl oyuncu olarak bir korner kullanırken hatalı bir orta yapabiliyorsam hatalı bir pas verebiliyorsam onlar da hata yapabiliyor. Her zaman doğru karar verecekler diye bir şey yok. Saha içerisinde buna çok kızabiliyoruz. Benim de birçok kez hakeme itirazdan sarı kart görmüşlüğüm vardır ama zamanla bu konuda sabredip saha içerisinde otoritenin o olduğunu kabul edip daha sonrasında sadece saygı duymaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA