Kartepeli Karateciler Avrupa Kapısı'ndan Döndü

Kartepe Belediyesi Gençler Birliği Spor Kulübü karatecileri, geçtiğimiz hafta sonu Adana’da yapılan Türkiye Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası milli takım seçmelerine katıldı.

Kartepe Belediyesi Gençler Birliği Spor Klubü karetecileri Adana’da yapılan Türkiye Şampiyonasına ve Avrupa Şampiyonasına katıldı.

Büyükler bay ve bayanlar kategorisinde mücadele eden Kartepeli 3 karateci final müsabakalarında hakem kararıyla yenilerek Avrupa Şampiyonası kapısından döndü.

Salon sporunun farklı dallarında sergiledikleri mücadelelerle ilçemizi başarıyla temsil eden Kartepe Belediyesi Gençler Birliği Spor Kulübü sporcuları karate branşında Adana’da mindere çıktılar. Kartepeli karateciler, büyükler bay ve bayanlar kategorisinde Türkiye Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası Milli Takımlar seçmelerine 2 bay ve 1 bayan sporcu ile katıldı.

Başarılı karatecilerden 67 kiloda Alaattin Altay ve Yasin Özçelik ilk gün müsabakalarında 3. tura kadar yükseldiler. + 68 kiloda Sena Yılmazlar kategorilerinde final mücadelesinde 3-3 biten karşılaşmada hakem kararıyla yenilerek Türkiye ikincisi oldu. İkinci gün karşılaşmasında da finalde hakem kararı ile yenilen Yılmazlar, Avrupa kapısından döndü.

Kartepeli karateciler hocaları Mehmet Peçe, Başkan Üzülmez’e yeni bir madalya kazandıramadıkları için üzgün olduklarını belirtti.

Başarıyla mücadele eden karatecileri tebrik eden Peçe, “Kazandığımız tecrübelerle yeni yılda daha başarılı sonuçlar almak için çalışacak sporcularımıza güveniyorum. Başarının sağlanması için gereken desteği veren Kartepe Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez’e de teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA