GKV Özel Okulları Münazara Şampiyonasında Tur Atladı

Türkiye’nin çeşitli illerinden okulların katıldığı Türkiye Münazara yarışmasına katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Münazara takımı ikinci tura yükseldi

İstanbul Acıbadem Üniversitesi’nde düzenlenen yarışmada, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Münazara takımı tur atlayarak, ikinci tura yükseldi. Gösterdiği üstün başarı ve performansla göz dolduran GKV’li ekib, en büyük hedefi finale yükselerek şampiyonluk kupasını Gaziantep’e taşımak istiyor. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, biz okul olarak münazarayı sadece bir yarışma olarak nitelendirilmediğini belirten Taşlıyar, "Münazara aynı zamanda sorgulayan, eleştiren, doğruyu bulduklarında bunu en iyi biçimde savunan, savunduğu şeylerin fikir olarak içini doldurabilen ve bunların sonucunda öz güveni yüksek bireylerin yetişmesinde bir gereklilik olarak değerlendirmekteyiz. Bu doğrultuda okulumuza bu güzel başarıyı getiren tüm öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Münazara Turnuvalarının Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri için en önemli etkinlikler arasında yer aldığını ifade eden GKV Özel Liseleri Müdiresi Ülkü Ulutaş," Elde edilen başarının tesadüf olmadığını yarım asırlık eğitim deneyimine sahip bir kurumun ciddi ve kararlı çalışmalarıyla başarının geldiğini ifade etti.

Ulutaş, turnuvaya katılan ve başarıyla tur atlayan öğrencileri kutlayarak, İstanbul Acıbadem Üniversitesinde düzenlenen ve ülkenin dört bir tarafından gelen okulların yer aldığı Türkiye’nin en prestijli münazara turnuvası olan 2. Türkiye Münazara Şampiyonası tamamlandı. Robert Koleji, Özel İtalyan Lisesi, Galatasaray Lisesi, Ankara Gazi Anadolu Lisesi, İzmir Özel Çakabey Lisesi ve İstanbul Kabataş Erkek Lisesi gibi köklü okulların katıldığı turnuvada, birçok okulu geride bırakan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları münazara takımı öğrencileri, Gaziantep’e döndü.

Münazara takımımızın öğrencileri Elif Kazaz, Metin Murat Taşdemir, Oğuzhan Alpaslan, Okan Araz ve Ece Oğuzhan, 2016 yılının Mart ayında yapılacak olan 2. tur yarışması hazırlıklarına başladı.

İkinci tur müsabakalarında ise 32 lise takımı yarışacak.

Kaynak: İHA