Burhaniye'de 2016 Satranç Küçükler İlçe Birinciliği

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Küçükler Satranç İlçe Birinciliği karşılaşmamaları yapıldı. Belediye Ahmet Akın Kültür Merkezinde yapılan karşılaşmalar da büyük heyecan yaşandı.

Burhaniye de yapılan Küçükler Satranç İlçe Birinciliğine, Burhaniye dışında, Edremit, Havran, Gömeç ve Ayvalık’tan da sporcular katıldı.

Yarışmalara 2006 doğumlu sporcuların ilgisinin daha yoğun olduğu gözlendi. Derece ye girenler 23-29 Ocak 2016 tarihleri arasında Antalya - Manavgat’ta yapılacak Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasına katılacak. Dereceye giren sporcuların ödülleri, Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Sabri Pekşen ve Satranç Federasyonu İlçe Temsilcisi Dr. Birgi Tuna tarafından verildi.

Dereceye giren sporcular şöyle belirlendi. Kızlar da 2007 doğumlulardan, Nergis Gülse Solakoğlu birinci, Elifnur Baltaoğlu ikinci, Cansu Atamer de üçüncü oldu. 2006 doğumlular da ise, Eylül Çaylak birinci, Dicle Yaşar ikinci, Berçem Güler üçüncü oldu. 2005 doğumlular da ise, Pınar Özdemir birinci, Beril Büyükmutlu ikinci, Hale İşler de üçüncü oldu. 2004 doğumlularda ise, Nisa Diler birinci oldu.

Erkekler de ise 2009 doğumlularda, Akın Kaygısız birinci, Doruk Tekgün ikinci, Erdem Ege Korkmaz da üçüncü oldu.2008 doğumlular da, Ali Berke Sarı birinci, Furkan Bozdemir ikinci oldu. 2007 doğumlular da ise, Mehmet Ali Sütüven birinci, Merdan Emre Tokyay ikinci., Ahmet Kasırga ise üçüncü oldu. 2006 doğumlular da ise, Yunus Ali Sayraç birinci, Hüseyin Efe Yüksel ikinci, Ziya Girgin de üçüncü oldu. 2005 doğumlular da ise Furkan kazım Kolkoparan birinci, Hasan Kemal Eker ikinci ve Batuhan Demir de üçüncü oldu. 2004 doğumlular da ise, Yavuz Selim Ferhatoğlu birinci, Erdem Könen ikinci ve Ünsal Üstünel de üçüncü oldu.

Kaynak: İHA