Hakemler Kokartları Marmaris'te Taktı

Marmaris'te meslekte 10 yılını dolduran hakemlere kokartları verildi

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Muğla Şubesi tarafından meslekte 10 yılını dolduran hakemlere, kokart takıldı.

Marmaris'te bir otelde düzenlenen programın açılışında konuşan TFFHGD Muğla Şube Başkanı Ali Zağlı, amaçlarının Muğla ili futbol camiasını dayanışma ruhu ile hareket eden tek yürek, tek bilek haline getirmek olduğunu söyledi.

Hakemliğin çok zor bir meslek olduğunu belirten Zağlı, "Bugün burada il hakemliğinden bölgesele, bölgeselden ulusal hakemliğe terfi eden hocalarımız var. Ayrıca aday olan ilk kez il hakemi olarak kokart takacak olan kardeşlerimiz var. Ben bu arkadaşlarımızı başarılarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Muğla İl Hakem kurulu Başkanı Ceyhun Güngör ise bölgeden yetişen hakem ve gözlemcilerin Muğla'yı en iyi şekilde temsil etmesini temenni etti.

Muğla Amatör Spor Kulüpler Federasyonu Başkanı Mehmet Top da hakemlerin görevlerinin çok zor ve meşakkatli olduğunu, sahada anlık karar vermek zorunda olduğu için de çok dikkat gerektiren bir iş yaptıklarını dile getirdi.

TÜFAD Muğla Şube Başkanı Alaaddin Naganlu ise Muğla'da spor adına çok önemli mesafeler kaydettiklerini ifade etti.

- Yıldırım'dan yeni hakemlere tavsiye

Hakemliğin adım adım basamaklardan geçerek en yükseğe kadar çıktığını belirten FIFA eski hakemi Yunus Yıldırım, 17 yıllık hakemlik mesleğinin sona erdiğini, bu süre içerisinde kendisini destek olanlara teşekkür etti.

Yıldırım, mesleğe yeni başlayacak hakemlere de tavsiyelerde bulunarak, "Bizlerin ardından artık yeni gençler bu görevi üstlenecek. Onlara tavsiyem sahada her zaman gördüğünüzü çalın.  Bu zorlu meslekte yükselebilmek için fiziksel yeterliliğinizi arttırın ve yabancı bir dili mutlaka öğrenin. Bunları yaptığınız takdirde emin olun hakemlikte yükselirsiniz" diye konuştu.

Hakemliğin 2008 yılından beri büyük bir değişim içine girdiğine değinen Yıldırım, "Hakemliğin yeni kural ve değişikliklerini mutlaka takip edin. Hakemlikte ben Muğla'nın söz sahibi olabileceğini umuyorum. Çünkü Muğla'da çok değerli hocalarımız ve yöneticilerimiz var. Bizleri bir araya getiren dernek başkanımız Ali Zağlı'ya çok teşekkür ediyorum" dedi.

Programda hakemliği bırakan Yunus Yıldırım ve Orhan Berberoğlu'na teşekkür plaketleri verildi. Daha sonra meslekte 10 yılını dolduran hakemlere, ulusal hakemliğe, il hakemliğinden bölgesel hakemliğe, bölgesel hakem yardımcılığına terfi eden hakemlere plaketleri sunuldu. Hakemlik mesleğine adım atan 17 hakeme protokol tarafından kokartları takıldı.

Kaynak: AA