'Spor, Ekonomik Koşullardan Etkilenmeyecek'

Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rehimov, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıların spor organizasyonlarını etkilemeyeceğini açıkladı.

Bakan Rehimov, düzenlediği basın toplantısında, 2015 yılında Azerbaycan'ın gençlik politikaları ve sporda yaşanan gelişmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Azerbaycan'da dalgalı kura geçilmesinin ardından ulusal para birimi manatın değer kaybetmesi üzerine yaşanan ekonomik sıkıntıları hatırlatan Rehimov, bakanlık bütçesinin daha önceden belirlenmesi nedeniyle ülke sporunun bu konudan olumsuz etkilenmeyeceğini söyledi.

Azerbaycan'da gelecek yıl düzenlenmesi planlanan iki önemli spor organizasyonu Formula 1 Bakü Grand Prix'i ve Dünya Satranç Olimpiyatları bütçelerinin dolar üzerinden hesaplandığını kaydeden Rehimov, "Yurt dışından ithalat yapan bir kurum değiliz. Son gelişmelere rağmen bütçe harcamalarında hiçbir sorun olmayacağından eminim. Tüm etkinlikleri gerçekleştireceğiz" dedi.

- 2015'te 823 madalya

Rehimov, 2015'te ülkede 46 uluslararası spor organizasyonu düzenlendiğini ve Azerbaycanlı sporcuların 196 yarışa katıldığını belirterek, "Azerbaycanlı sporcular, 2015'teki spor organizasyonlarında, dünya ve Avrupa şampiyonalarında 321'i altın, 222'si gümüş ve 280'i bronz olmakla toplam 823 madalya kazandı" diye konuştu.

- Rio için 42 vize

Gelecek yıl Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na fazla sayıda sporcuyla katılmak istediklerini vurgulayan Bakan Rehimov, "Azerbaycanlı sporcular, 7 spor dalında şimdiye kadar 29 olimpiyat vizesi aldı. Paralimpik Oyunları için ise 4 spor dalında 13 vize elde ettik" ifadelerini kullandı.

Rehimov, bisiklet ve triatlon kategorilerinde yarışan Azerbaycanlı sporculardan da madalya beklediğini ve olimpiyatlara 50 sporcuyla katılmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA