Buz Hokeyi Liglerine Yeni Heyecan

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, 2015-2016 sezonunda başlattıkları süper lig uygulamasıyla, buz hokeyi liglerine yeni bir heyecan getirdiklerini söyledi.

Akay, AA muhabirine 2015 yılını değerlendirerek, özellikle erkekler liginde bu sezon bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. Akay,  "Süper Lige Yükselme Grubu adı altında doğu ve batı grupları oluşturduk. Takımlar, aralarında yaptıkları maçlar sonunda Süper Lig'de mücadele eden kulüpler belirlendi. Bu da ligimize yeni bir heyecan getirdi" dedi.

Bu sezon Süper Lig'de 6 takımın mücadele edeceğini ifade eden Akay, "Doğu ve batı grubunda mücadele eden 10 takımdan gruplarında ilk 3 sırayı alan 6 ekip, Süper Lig'de mücadele etmeye hak kazandı. Yaklaşık 3 ay sürecek Süper Lig karşılaşmalarının ardından play-off maçları oynanacak ve şampiyon belli olacak" diye konuştu.

- Milli takımlar

Bülent Akay, uluslararası organizasyonlarda alınan derecelere bakıldığı zaman milli takımların başarılı bir yılı geride bıraktıklarını belirtti.

18 Yaş Altı Milli Takımı'nın dünya şampiyonasında grubunu birinci sırada tamamladığını vurgulayan Akay, "Milli takımımız, altın madalya alarak parlak bir gelecek vadeden altyapımızın ilk ışıklarını göstermiştir" ifadesini kullandı.

A Milli Kadın ve Erkek Takımı'nın da başarılı bir sezon geçirdiğini anlatan Akay, "A Milli Kadın Takımı, Hong Kong'ta maçlarını farklı kazanarak üst grupta iddialı olacağını gösterdi ve Ankara'da 29 Şubat-6 Mart 2016 tarihlerinde yapılacak dünya şampiyonası için bizi umutlandırdı. A Milli Erkek Takımımız ise İzmir'de organize edilen dünya şampiyonasında son maçta talihsiz bir golle şampiyonluğu son anda kaçırdı" değerlendirmesinde bulundu.

Bu sezon iki dünya şampiyonasını Türkiye'nin ev sahipliğinde organize edeceklerini belirten Akay, şunları şöyle konuştu:

"İlk olarak Dünya Kadınlar Buz Hokeyi Şampiyonası'nı Türkiye'de yapacağız. Ankara'da düzenleyeceğimiz şampiyonada Meksika, Yeni Zelanda, İzlanda, İspanya ve Avustralya'yı ağırlayacağız. Organizasyonun mükemmel geçmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. İstanbul'da 31 Mart-9 Nisan 2016 tarihlerinde düzenleyeceğimiz Dünya Erkekler Buz Hokeyi Şampiyonası'nda ise hedefimiz yine bir üst tura yükselmek olacak. Bu şampiyonada ise Güney Afrika, Lüksemburg, Hong Kong, Gürcistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bosna Hersek'i konuk edeceğiz."

- Canlı yayınlar ve web-tv

Bu sezon başlattıkları web-tv uygulamasıyla lig karşılaşmalarını tüm sporseverlerin izlemesini sağlayacaklarını dile getiren Akay, "Canlı yayınlar ve web-tv ile buz hokeyini geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi.

Akay, haftanın önemli karşılaşmalarını federasyonun internet sitesinden canlı yayınlayacaklarını belirterek, "Ayrıca televizyon kanallarından da maçlarımızın canlı yayınlanması ve haber programlarının yapılması için çalışmalarımız tamamlandı. Televizyon kanallarında yerimizi almamızın ardından da buz hokeyi sporunu geniş kitlelere çok kısa sürede sevdireceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

- Buz hokeyinin geleceği

Bülent Akay, Türkiye genellinde yaklaşık 800 küçük ve yıldız buz hokeycinin deneyimli antrenörler nezaretinde çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Küçük buz hokeycilerimiz, tecrübeli antrenörler tarafından geleceğe hazırlanıyor. Bu çocuklarımız, buz hokeyinin gelecekteki milli takımını oluşturacak. Küçük sporcularımız, sadece kendi aralarındaki rekabete sıkışıp kalmasın diye, gurbetçi ailelerimizin çocuklarıyla bir araya getirecek projelerin çalışmalarını sürdürüyoruz."

Kaynak: AA